Hirdetés
  Gesztesi Károly egymillióért teregeti ki a családi szennyest
  Drámakötet készült Béres Józsefről

Sarka Kata: Nálunk a kutya a harmadik gyerek

2015. április 23., csütörtök 11:15

Sarka Kata pontosan tudja, milyen érzés, ha az embernek elveszik a házi kedvence - vele is előfordult egyszer, hogy kiskutyája elkóborolt, és kétségbeesve indult a keresésére. Felelősségteljes kutyatartóként Kata is örömmel fogadta, hogy az egyik alapítvány szervezésében megvalósuló mikrochip-leolvasó hálózat telepítése révén az eltévedt állatok hamar hazajuthatnak.

Sokan segítenének egy-egy gazdátlan kutya hazajuttatásában, de a kóbor állatok állatorvosi azonosítása az állatbarátoknak nehézséget jelentett, az esti órákban szinte megvalósíthatatlan volt. Megoldásként az alapítvány olyan kutyabarát éttermeket keresett meg Budapesten, akik egyébként is szívesen látják a kutyás vendégeket, most pedig arra is vállalkoztak, hogy bárki számára ingyenesen elérhetővé teszik az alapítvány által kihelyezett mikrochip leolvasókat. A chip gyors leolvasása után az étterem értesíti a programban résztvevő önkéntes állatorvosokat, akik az alapítványt támogató szolgáltató mobilinternetén közvetlenül az online adatbázisban tudják ellenőrizni az állat és gazdájának adatait. Ezután már szinte biztos az út, hogy az elkóborolt kedvenc biztonságban hazajuthasson.

 Sarka Kata nagyon hasznos dolognak tartja a kezdeményezést, szerinte ez rendkívül megnyugtató előrelépés a felelősségteljes gazdáknak. "Egyszer előfordult, hogy azt hittem, Milla elveszett - nagyon sokáig szólongattam, mindent átnéztünk, de nem jött elő. Borzasztó érzés volt, azt gondoltuk, hogy elszökött. Sírtam és kértem Petit, hogy azonnal kezdjük el átfésülni a környéket. Utólag kiderült, hogy csak elbújt a kertben, és nem is vette észre, hogy keressük" - mondta el Kata, aki azt is hozzátette, saját éttermükbe is szívesen telepítene mikrochip leolvasót.

Találd meg a társad! Klikkelj és regisztrálj most!
(x)


 "Amikor elmegyek itthonról, általában viszem magammal Millát. Nem szeretem egyedül hagyni, ezért csak olyan helyekre szervezek megbeszélést, ahova kutyát is be lehet vinni. Nekünk is van egy kutyabarát éttermünk, szeretném, hogy ha itt is telepítenének egy chip leolvasót" - magyarázta Kata. A szépség azt is elmondta, náluk a kutya abszolút családtag.  "A neve Hajdú Milla, ebből is látszik, hogy mennyire befogadtuk. Ő is nagyon megszeretett minket, bármikor elmegyünk otthonról, sír utánunk, így ahová csak lehet, velünk jön. Ágyban alszik, most lesz a szülinapja és tortát is kap majd, szóval olyan, mint egy gyerek. Bevallom, engedékenyebben nevelem, mint a gyerekekeinket - Noémivel és Dáviddal nagyon következetes vagyok, Millánál ez sokkal kevésbé jellemző" - nevetett Kata.


Story Női Extra
Tévéműsor
00:30 Rejtjelek
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft