Hirdetés
  Erotikus képek keringenek Amy Winehouse-ról
  Brad félti a pénzét Angelinától

Rejtélyes sztárhalálok - George Reeves

2013. október 16., szerda 20:00

A filmtörténelem első Supermanje az életben sajnos nem volt golyóálló - de az a mai napig tisztázatlan, hogy ki is lőtte le a legendás színészt.

Az ötvenes években nem sok nagyobb sztár létezett George Reeves-től, és máig nincs nagyobb rejtély Hollywoodban az ő halálától. Az első Supermanként világhírűvé vált színész utolsó percei még most több embert foglalkoztatnak, mint az aktuális események. Pedig már 54 éve nincs köztünk.

Reeves 1959. június 16-án együttvacsorázott akkori barátnőjével, Leonore Lemmonnal és közös barátjukkal, Richard Condon íróval. A programnak azonban hamar vége szakadt, mert a színész és kedvese egyfolytában veszekedtek. Ezért inkább hazamentek hármasban. Ekkor még két barátjuk csatlakozott hozzájuk, és órákon át iszogattak, illetve zenét hallgattak. A vidám társaságot viszont George hamar magára hagyta, mert zavarta a hangoskodás. Felment a szobájába, és többé senki nem látta élve.

A bulizók ugyanis egy halk, pisztolylövésre emlékeztető hangra lettek figyelmesek, és amikor felrohantak az emeletre, ott találták Reeves holttestét az ágyon. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a színész öngyilkos lett, feltételezhetően azért, mert kitették a Superman sorozatból, és nem talált új filmszerepet magának. A karrierje mélypontja miatt depresszió kínozta, és képtelen volt elviselni, hogy már nem ő Hollywood legkelendőbb aranyifja.

fotó: MGM
fotó: MGM

Ám ezt azért nem sokan hitték el már akkor, és még ma sem. Főleg, mert túl sok a gyanús körülmény, ami kizárja az öngyilkosságot. Leginkább a bizonyítékok hiánya dönti meg a hivatalos álláspontot. George kezén ugyanis nem volt lőpornyom, a halántékán pedig szintén nem hagyott nyomot a pisztoly csöve és a torkolattűz. Ezek alapján pedig aligha süthette el ő a fegyvert. Arról nem is beszélve, hogy a gyilkos eszköz olyan pózban és távolságban hevert a testétől, ami a fizika törvényeinek ellentmond.

A nőügyei miatt pedig amúgy is sokkal nagyobb az esélye annak, hogy meggyilkolták. Az elsőszámú elmélet szerint Lemmon végzett párjával, amiért a színész nem akarta elvenni feleségül. Sőt, a tragédia előtti hetekben szinte mindenen összevesztek, vagyis elég feszült volt a hangulat köztük. Így amikor Reeves a barátaik előtt is megalázta Leonore-t, a nő az alkoholtól felbátorodva felment a hálóba, és fejbe lőtte George-ot. Arról megoszlanak a vélemények, hogy tényleg meg akarta-e ölni, vagy csak megijeszteni szerette volna, ám a pisztoly elsült a kezében véletlenül. Abban mindenesetre egyetértenek az elmélet hívői, hogy az örökösnő arra kérte barátaikat, hogy hazudjanak a kedvéért. Amit ők meg is tettek, és előtte alaposan begyakorolták a történetet, nehogy a vallomásaik eltérjenek egymástól. Ezért fordulhatott elő, hogy közel egy órával Reeves halála után hívták csak ki a rendőröket.

A másik népszerű teória úgy tartja, hogy miközben a bulizó társaság nem figyelt, egy bérgyilkos felosont George-hoz, és lelőtte, majd az ablakon át távozott. A megbízó kilétére pedig két jelöltjük is van. Az egyik Reeves előző párja, Toni Mannix, aki férjes asszony létére éveken át volt a szeretője. Sőt a karrierjét is egyengette a befolyásos kapcsolatainak hála. Ám amikor a színész csillaga felívelt, szakított a nővel és egy fiatalabbra, Lemmonra cserélte. Ami annyira fájt Toni-nak, hogy megölette bosszúból.

A másik lehetséges megbízó a szerelmi háromszög harmadik tagja, a megcsalt férj, Eddie Mannix. Aki az MGM stúdió fejeseként nem engedhette meg magának, hogy az egész Álomgyár rajta röhögjön, amiért az asszony megcsalja. Ezért előbb kitette a Superman-ből George-ot, majd az életét is elvette tőle.

Ezeket az elméleteket azonban soha nem vizsgálták ki rendesen, mert azzal túl magas érdekeket sértettek volna a Los Angeles-i rendőrök. Ezért marad továbbra is a találgatás. Jelenleg pedig már nem is él vagy nincs beszámítható állapotban senki, aki ismerné az igazságot.

Ha szeretnél még rejtélyes sztárhalálokról olvasni, akkor nézd meg sorozatunk korábbi részeit!

<-- Brian Jones   Natalie Wood  -->

 

fotó: MGM
fotó: MGM

Story Női Extra
Tévéműsor
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft