Hirdetés
  Őrült játékkal ölnek az amerikai fiatalok
  Felvágta ereit a Glee Sunshine-ja

Kegyetlen állathalálok Hollywoodban

2013. november 26., kedd 20:00

Fény derült Hollywood egyik legsötétebb titkára - több tucatnyi állat lelte halálát az elmúlt évek kasszasikereinek forgatásán.

Hirdetés

Bár minden állatszereplős film végére kiírják, hogy egyetlen élőlény sem sérült meg a forgatások alatt, mindez csak porhintés és hazugság. Legalábbis a Hollywood Reporter tényfeltáró riportjából ez derül ki.

A magazin nyomozása fényt derített rá, hogy az elmúlt években körülbelül száz állat vesztette életét a legnagyobb kasszasikerek forgatásai közben. Ezen esetek pedig mind emberi gondatlanságból következtek be.

A riportból kiderül, hogy az idei Oscar-kedvenc, a Pi élete felvételén majdnem megfulladt a központi szerepet játszó tigris, amikor belökték az óceánt helyettesítő gigantikus medencébe. Az idomárjának kellett kötéllel kimentenie az utolsó pillanatban.

fotó: Northfoto
fotó: Northfoto

A Hobbit első részében résztvevő állatok nem voltak ennyire szerencsések, és 27-en elpusztultak végkimerülésben, kiszáradásban, túlhajszoltságban. A legelső Karib-tenger kalózai filmmel a tengeri élőlények jártak rosszul, és tucatjával hullottak el, miközben a stáb az környezetükben robbantgatott.

Az HBO által készített minisorozat, a Befutó le is került a műsorról, amikor a negyedik ló is kegyetlen halált halt a jelenetek alulbiztosítása miatt. Hasonlóan jártak Spielberg Hadak útján című háborús eposzának paripái közül sokan.

fotó: Northfoto
fotó: Northfoto

Ezen esetek többsége persze hivatalosan soha nem történt meg. Legalábbis a forgatásokra kirendelt állatvédő szervezet, az American Humane Association jegyzőkönyveiben nyomuk sincs. A Hollywood Reporter írója szerint ez azért van, mert a stúdiók már megvásárolták az összes ellenőrt, akik a plusz bevételi forrásért cserébe észre se veszik, ha egy állat elhalálozik a kamera előtt.

 

Címkék: film 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft