Hirdetés
  Gerencsér Tomit bilincsbe verték
  Baby Gabi felkészült az anyaságra

Cseh Tamás betegségéről vallott

2009. augusztus 28., péntek 07:15

Elképesztő őszinteséggel vallott betegségéről Cseh Tamás halála előtt Bérczes Lászlónak, aki a nagybeteg énekes utolsó gondolatait könyvbe foglalta. A kötet szinte minden mondata szívbemarkoló, hiszen Cseh Tamás tisztában volt azzal, hogy hamarosan meg fog halni és ezt nem is titkolta.

Hirdetés

"Három hete derült ki, hogy rosszindulatú daganat van a tüdőmben, és holnap elkezdődik egy kemoterápiás kezelés. Tegnap volt még egy kötelezettségem: talán utoljára énekeltem, és épp a Bakáts téren, ahol születtem, ahol kereszteltek. Nagyon gyenge vagyok egy idő óta, mert itt esz valami belül, meg tüdőgyulladásom is volt. Utólag derült ki, már Pulán így léptem fel augusztus elején. Szóval tegnap eléggé szédelegtem, ahogy felmentem a színpadra, de ott fenn már ismerős, édes ízt éreztem. Aztán beültünk a barátokkal egy teraszra, ahogy régen" - vallja a nagybeteg művész a róla szóló könyvben, amelyben arról is beszél, hogy édesapja szintén rákban hunyt el.

Találd meg a társad! Klikkelj és regisztrálj most!
(x)

Cseh Tamás betegségéről vallott


A könyvből az is kiderül, hogy Cseh Tamás leginkább azért aggódott, mi lesz feleségével és két gyermekével, ha ő már elmegy. Többek között arról is beszél, hogyan képzeli el a halála előtti utolsó napokat:
"Hát, ha igazán közel lesz a halál, akkor igazán meg fogok ijedni, de azt a nagy ijedséget még nem ismerem. Lesz majd, hogy még két hét, még egy hét? Azok biztosan rohadt idők lesznek. Elköszönni a családtól, a barátoktól, a tárgyaktól, az indián tükörtől? Könnyek hullnak majd. Ezt nem lehet átvészelni, megúszni. Nem vitás, sírás lesz a vége. Énekes halott, ez lesz a vége..."

A Kossuth-díjas művészt tegnap helyezték végső nyugalomra a Farkasréti temetőben. A temetésen több, mint ezer ember vett részt, többek között számtalan művész, mint Hobó, Kovács Ákos, Révész Sándor, de ott voltak a Barátok közt sztárjai és Orbán Viktor is. A gyászszertartásról készült felvételeket itt megnézheted.

Amennyiben a videó nem jelenne meg, vagy problémád lenne a lejátszással, az Adobe Flash Player legfrissebb verzióját innen töltheted le.

Story Női Extra
Tévéműsor
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft