Hirdetés
  Öngyilkosságon gondolkozott Karda Bea
  Zsófi balesetet szenvedett

Dombóvári Vanda és Talmácsi Gábor két kerékkel a jó ügyért

2011. június 4., szombat 14:00

Dombóvári Vanda és Talmácsi Gábor a kétkerekűek szerelmesei. Mindketten azt vallják, a közlekedésben a felelősség közös, ezért mindenkinek egyformán oda kell figyelnie a másikra. A jó idő beköszöntével Vanda kerékpáron, Talma robogón közlekedik a városban, ahol sok türelmetlenséggel és figyelmetlenséggel találkoznak.

Hirdetés

 Dombóvári Vanda, az első napsugarakkal máris biciklire pattan, az elmúlt években télen is kerékpározott, de rossz tapasztalatai miatt, idén inkább megvárta a tavaszt. Az RTL Klub műsorvezetőjének nincs jogosítványa, ahová csak lehet, bringával megy, klíma nagykövetként ezzel óvja környezetét.

Találd meg a társad! Klikkelj és regisztrálj most!
(x)

Dombóvári Vanda és Talmácsi Gábor két kerékkel a jó ügyért
"Mindenhová bicóval járok, volt olyan, hogy egy nap 40 kilométert tettem meg a városban" - mesélte Vanda "Udvariasan, előzékenyen közlekedem, nem vagyok pimasz biciklis. Inkább magam elé engedek másokat és minden szabályt betartok. Szeretném, ha többen követnék a példámat, ugyanis van mit tanulnunk egymástól. Azt tapasztalom, hogy a forgalomban a kerékpárosokat gyakran semmibe veszik. Tavaly egy kisteherautó el is sodort, ezért kizárólag sisakban közlekedem, hiszen muszáj felkészülni esetleges a balesetekre is".
Vanda fontosnak tartja azt is, hogy a kerékpárosok használják a kézjelzéseket, sőt a bicajosok közti összetartást is igyekszik erősíteni. "Mindig idejében jelzem, hogy merre szeretnék kanyarodni, ezt sokan elfelejtik, vagy nem tartják fontosnak. Van egy bejáratott útvonalam a munkahelyem felé, ahol a szembejövő kerekezőknek mindig integetek. Ezt egyre többen viszonozzák, egy-egy mosoly kíséretében. Azt szeretném tudatosítani az emberekben, hogy a közlekedésnek, nem az idegeskedésről kell szólnia" -  tette hozzá a mindig vidám műsorvezető.

Talmácsi Gábor az utakon nem száguldozik. A motorversenyző a hétköznapokon kisebb köbcentire vált, a városban robogóval közlekedik. Talma egyetért Vandával, és odafigyelésre int. "A közlekedés mindennapi életünk részévé vált, ahogy a rohanás is. Én is rendszeresen autózom, de ha jó idő van, akkor a gyorsabb módját választom, hogy eljussak egyik helyről a másikra, ilyenkor robogóra pattanok. Hiszem, hogy kis odafigyeléssel csökkenthető a balesetek száma és ez nagymértékben múlik rajtunk is, sofőrökön" - fejtette ki véleményét Talmácsi "Lendületes sofőr vagyok, de a KRESZ szabályainak betartását fontosnak tartom. Ha száguldásra vágyom, akkor arra ott van a versenypálya, ahol kiélhetem magam. Tapasztalataim alapján sajnos egyre türelmetlenebbek az emberek, emiatt gyakran figyelmetlenek is, amiből nagyon gyorsan születhet baleset. Azt gondolom azzal, ha figyelünk a másikra, betartjuk a szabályokat, máris felelősebb vezetőkké válunk, hiszen nemcsak magunkért tartozunk felelősséggel az úton, hanem másokért is. Ezt mindig jó észben tartani" -  tette hozzá hazánk legjobb motorosa.


Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
00:25 Zorro
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft