Hirdetés
  Újra szingli a diszkókirálynő!
  Tetoválással pózolt az RTL Klub sztárja!

Domokos László: "Ha honvágyam van, autóba ülök, és meg sem állok Erdélyig"

domokos_laszlo

2009. augusztus 11., kedd 14:00

A Barátok közt nézői már úgy kezelik az "új" Berényit, mintha csak kezdetektől a sorozatban játszana. A karaktert megformáló Domokos Lászlóról azonban keveset tudunk. A StoryOnline aktuális nagyinterjújában azonban bepillantást engedett az életébe.

Hirdetés

Lászlóhoz délelőtt kilenc órára kellett mennem a stúdióba. A korai időpont ellenére már a képernyőről megszokott fekete "berényiattilás" öltönyében várt kint a teraszon, a nyári napsütésben.

Hányra jöttél ma?

- Fél nyolcra.

Vagyis minimum hatkor már talpon kellett lenned.

- Pontosan. Nincs gondom a korai keléssel. Ebben nagyon sokat segített a pici fiam. Miután ugyanis megszületett, adott egy ritmust az életünknek. Korábban valóban nehezen ment a hatórai ébredés, ma már simán kipattanok az ágyból.

Mennyivel kell az adott jelenet előtt a stúdióban lenned?

- Illik egy órával korábban itt lenni, hiszen át kell öltözni, be kell ülni a sminkbe, stb. Ugyanakkor én mindig bent vagyok már másfél órával korábban, mert amióta itt dolgozom a Barátok közt-ben, még soha nem tudtam belőni pontosan, hogy az otthonomtól mennyi idő alatt lehet beérni autóval a stúdióba. Mindig más a forgalom, s biztonsági okokból inkább félórával előbb indulok el.

Késtél már el?

- Szerencsére nem. Remélem, nem is fogok. Ha a Hungária körúton normális a forgalom, 18 perc alatt beérek. Ha nagy a dugó, másfél óra is lehet ugyanez. Ma egész hamar beértem. De ez a mai autózás már semmi sem volt ahhoz képest, hogy tegnap éjszaka Erdélyből autóztam vissza Pestre, "csekély" 700 kilométert.

Találj társat az új évben! KLIKK és regisztrálj az új társkeresőre, a Storyrandira!
(x)

Domokos László:

 

"Rám tört a hongy és hazamentem Erélybe"

 

Otthon voltál?

- Igen. Rám tört a honvágy és hazamentem. Ráadásul a forgatások is úgy alakultak, hogy el tudtam szabadulni. Így volt három napom otthon.

Gyakran tör rád a honvágy, és nekiindulsz?

- Évente három alkalommal legalább. Persze ez attól is függ, hogyan telik egy-egy nyár, mennyi időt tudunk egyhuzamban otthon tölteni. Ha legalább egy hónapig otthon vagyunk, nyilván több időre feltöltődöm. Eddig egyébként szerencsések voltunk, mert a kisfiam nyaranta minimum két hónapot mindig ott tudott lenni a nagyszüleinél, mi pedig a feleségemmel, Tóth Ildikó színésznővel ingáztunk Csíkszentkirály és Budapest között.

Fontos számodra, hogy időnként külön tölts néhány napot a családtól?

- Nem erről szólnak az ilyen kirándulások. Nem is igazán gyakori, hogy egyedül megyek. Csak olyankor, amikor semmiképp nem tudjuk megoldani, hogy együtt utazzunk. Most is, amikor elindultam, még a Budapest táblát sem hagytam el, és már megbántam az egészet. Pontosan azért, mert nem voltak ott velem. Már akkor hiányoztak, amikor elindultam. Furcsa ellentmondás ez, mert hiányoznak, közben pedig mégis hajt valami legbelül.

Mire volt jó ez a pár nap? Mit csináltál otthon?

- Dolgoztam. A szüleimnek segítettem a ház körül. Például fát vágtam. Akármennyire is furcsa, de nekem ez egyáltalán nem fárasztó. A télire eltett fa már most össze van vágva.

Nyáron?

- Igen, mert az édesapám úgy szereti, ha már minden jó előre el van készítve. Egy családi ház körül mindig van teendő, minden napra van valami munka. Furcsa ez, mert mi korábban soha nem laktunk családi házban, csak a nagyszüleim. Náluk töltöttem szinte minden nyarat Csíkszentkirályon, ahonnan az édesanyám származik. Mi a szüleimmel Brassóban, Románia második legnagyobb városában éltünk. Az iskoláimat ott végeztem, majd 19 évesen kerültem át Marosvásárhelyre. Amikor a húgom is kirepült otthonról, a szüleim ott maradtak a panellakásban. Ám nagyon szerettem volna, ha nem a tévé előtt telnek a nyugdíjas napjaik, ezért kitaláltam, hogy térjenek vissza a gyökerekhez, s vegyenek házat Csíkszentkirályban. Szerencsére jó áron eladták a társasházi lakást, és annak az árából lett egy remek családi ház a faluban. Így most magam is felnőtt fejjel tanulom a ház körüli teendőket.

 

"Már a busz és a bőrönd látványától is kirázott a hideg"

 

Annak idején a feleséged miatt költöztél Magyarországra?

- Igen. Ildikóval annak idején Marosvásárhelyen ismerkedtünk meg, amikor látogatóban volt a helyi színházban. Kapcsolatunk első négy évében 500 kilométer választott el minket egymástól.

Embert próbáló időszak lehetett. 

- Az is volt. Megismerkedésünk időszakában mindketten szakmai életünk legaktívabb korszakát éltük. Ildikó Magyarországon kapott több munkát, jómagam pedig Marosvásárhelyen. Egyikünk sem mondott olyat, hogy nem akar odaköltözni a másikhoz, de a munkáink ide-oda sodortak bennünket. Amikor viszont volt egy kis szabadidőnk, azonnal utaztunk egymáshoz, az utolsó évet pedig már házasokként ingáztuk végig. Aztán elérkezett egy pont, amikor már a bőrönd, a vonat és a busz puszta látványától is kirázott minket a hideg. Úgy döntöttünk, én jövök Magyarországra.

Simon mikor érkezett?

- Szerencsésen alakult az életünk, mert nem sokkal azután, hogy Budapestre költöztünk, a feleségem állapotos lett. Simon ma már hat esztendős. Egyébként is luxuskörülmények között élünk: három nagyszülő is a segítségünkre van. A feleségem édesanyja rengeteg segít, no és a szüleim, akik gyakran meglátogatnak bennünket Erdélyből.

Sokszor jönnek?

- Igen. Meggyőződésem, hogy ha egy helyen laknánk, nem lenne ilyen intenzív a kapcsolatunk, mint most. A nagy távolság ellenére rengeteget találkozunk, s minden nap beszélünk telefonon és interneten. Amint már mondtam, év közben is gyakran utazunk Erdélybe. Amikor van egy kis szabadidőnk, autóba ülünk. A nyarakat pedig szintén náluk töltjük, a Hargita lábánál. A fiam szinte sírva jön haza Budapestre, amikor a nyár végén visszaindulunk. A hovatartozás mindkét szülő részéről benne van Simonban, ez pedig számomra is boldogság.

Csíkszentkirályon nézik az emberek a sorozatot?

- Hogyne. Szinte az egész falu nézik. Engem is folyton felismernek, amikor hazamegyek. Most is átmentünk a szüleimmel Csíkszeredába, egy bevásárlóközpontba. A kasszánál lévő hölgy alig tudott visszaadni, amikor meglátott...

Ha már a bevásárlásnál tartunk, nemrég láttalak a Bosnyák téri piacon. Csak mire köszönni tudtam volna, már el is tűntél a kosaraddal...

- Imádok piacra járni! És főzni is. Úgy gondolom, a főzés a hozzávalók kiválasztásával kezdődik, ezért nagyon fontos a piacon való keresgélés. A népszerű brit szakács, Jamie Oliver is arra tanít mindenkit, hogy már hajnali ötkor menjenek ki a piacra, és gondosan válasszák ki az alapanyagokat. Időnként a család is elkísér, de jobban szeretek a piacon egyedül bóklászni. Szabadabban nézelődhetek, s az ismerőseimnél is elidőzhetek.

Sok ismerősöd van a pesti piacon?

- Akad néhány. De a legjobb viszonyban épp a hentessel vagyok. Van is ezzel kapcsolatban egy csodálatos történetem. Amikor még a Köztársaság tér közelében laktunk, a Teleki téri piacra jártam, s annak az egyik kis mészárszékében ismertem meg Józsit, a hentest. Emlékszem, legelőször marhafartőt kértem tőle, ő pedig visszakérdezett, minek az nekem? Diskurálni kezdtünk, s lassacskán egyre közvetlenebb eladó-vevő kapcsolat alakult ki köztünk. Egyszer csak a srác eltűnt, azt mondták, munkahelyet váltott. Öt évig nem találkoztunk, és csak akkor akadtam rá újra, amikor én is másik kerületbe költöztem a feleségemmel. A Bosnyák téri piacon abba a hentesboltba tértem be legelőször, ahol a legszebbnek tűntek a húsok. És kit látok? Az én Józsi cimborámat. Megörvendtünk egymásnak, s azóta is rendszeresen fölkeresem.

Mindig te főzöl otthon?

- Sokszor. Persze a feleségem is remekül főz, ennek ellenére mégis én foglalom el legtöbbször a konyhát. Bármit meg tudok főzni, és sok férfivel ellentétben még a mosogatást is élvezem. Nem szeretem, ha halomban állnak a mosatlan edények. Nekem pedig még mosogatógép sem kell hozzá. Hárman vagyunk a feleségemmel és a kisfiammal, tehát nem egy hadsereg után kell rendbe tenni a konyhát. Bár az is igaz, képtelen vagyok három személyre főzni. Ragulevesből is legalább 15 adag lesz, mire befejezem. Ildikó édesanyja is kedveli a főztömet, még a munkahelyére is rendszeresen visz kóstolót.

 

"Szorítottunk egy kis helyet egy heverőnek a konyhában"

 

Honnan a főzés iránti szenvedélyed? 

- Imádott nagymamám szakács volt, egész eddigi életemet végigkísérték az ő fantasztikus ételei és csodálatos történetei. Annak idején minden reggel a szalonnás tojásrántotta és az áfonya tea illatára ébredtem nála. Volt a konyhánkban egy ágy, mindig ott ébredeztem, miután kora reggel kitessékeltek a belső szobából. Talán ezért is szorítottunk a mostani konyhánkban is helyet egy kis heverőnek. Vallom, hogy a család életének legfontosabb színhelye a konyha. Én bármit meg tudok főzni. A család kedvence a salátaleves, a kisfiamé pedig a csicseriborsókrém, amelyet gyakran bevisz az óvodába is azokon a napokon, amikor kenyeret sütnek.

Él még a nagymamád?

- Sajnos már nem. Októberben halt meg. Még nagyon frissek a sebek. Ráadásul nagyon szoros kapcsolatom volt vele. Na mindegy...

Ezt most miért mondtad, hogy mindegy?

- Mert elérzékenyültem, és nem szeretném, hogy lásd. Nem tartozik ez senkire, csak rám.

Cikinek érzed kimutatni az érzelmeidet?

- Nem tartom annak, de nem is szeretnék érzelgős lenni.

Miért? Mert egy fiús apának igenis keménynek kell lenni?

- Nem emiatt. Hiszen a kisfiamat is pont arra tanítjuk, hogy ha sírni akar, akkor nyugodtan sírjon. De nem hinném, hogy egy interjúban feltétlenül érzelgősnek kellene lennem. Inkább beszéljünk másról. Tudod mit, ajánlok helyette két nagyon tuti receptet így a beszélgetés végére. Érdemes elkészíteni, mert nagyon finomak!

Salátaleves (öntött saláta)

Hozzávalók : 5 tojás, 25 dkg szalonna, 1 liter tej, 2l húsleves vagy 4 leveskocka, 1 fej fokhagyma, liszt, olaj a rántáshoz, 1 csokor kapor, 1 nagy fej saláta. Elkészítése: rántást készítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Feleresztjük a 2 liter húslevessel, és amikor forrni kezd, hozzáadjuk apránként az 1 liter tejet. A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojásokat, s az így nyert rántottát jól megpirítjuk, és falatnyi darabokban beleszaggatjuk a levesbe. Belekeverjük az apróra vágott kaprot, és azonnal fűszerezzük frissen darált borssal és ízlés szerint ecettel (vigyázat, az ecet hozzáadása után ne főzzük, mert ?elvágja? a tejet). A végén beleszaggatjuk a jól megmosott saláta lapikat (leveleket) és juhtúrós rakott puliszkával tálaljuk.

Csicseriborsókrém

Hozzávalók 15 személyre: 1/2 kg. csicseri borsó, 2 fej hagyma , 3 liter húsleves, (4 leveskocka) babérlevél, szemesbors, kevés kömény, kardamom 2 deci olivolaj Elkészítés: Lehetőleg kuktában odatesszük főni a csicseriborsót. a két fej hagymát valamint a kardamom mag kivételével a fűszereket. 2,5 -3 órát főzzük,majd a maradék levet leszürjük és félretesszük. A babérleveleket kihalásszuk mivel a jól átfőtt csicseriborsót turmixolni fogjuk apránként hozzáadva az olajat, a végén ha még mindig nagyon sűrű a félretett léből annyit adunk hozzá ,hogy akívánt álagot elérjük. A mozsárban összetört kardamomt hozzákeverjük ,és izlés szerint 1-2 cikk fokhagymát is reszelhetünk hozzá. Török pitára vagy kovásztalan kenyérre kenve a legfinomabb. Citrommal is ízesíthetjük.

 

 

 

 

Szöveg: Sándor András


Hozzászólások ()
Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
00:25 Zorro
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft