Hirdetés
  Éva elsírta magát!
  Miklós állapota válságos

Sztárok az alkohol fogságában

2009. február 23., hétfő 06:30

Ahogy az átlagember, úgy sztárjaink is felöntenek olykor a garatra. Ha ez csak alkalmilag fordul elő, az többnyire nem okoz különösebb problémát, ám ha gyakran előfordul, esetleg az alkoholfogyasztás a mindennapok részévé válik, komoly betegséggel állunk szemben. Hazánk hírességei közül is többen az alkohol áldozatává váltak, ám van olyan sztárunk is, aki még fiatalon felismerte a bajt, és szembenézett szenvedélybetegségével.

Hirdetés

A napokban robbant a hír, hogy egyik legnépszerűbb színészünknek, Hujber Ferencnek komoly gondjai akadtak az alkohollal. A színész bevallotta, hogy ugyan még ma is gyakran a pohár fenekére néz, egyre ritkábban vezeti le ivással a feszültségét. Hujber elmondta, hogy a főiskolán kezdte az italozást, és nem tagadta, hogy függőség is kialakult nála. Azt azonban nem győzi hangsúlyozni, hogy felesége és kislánya miatt ma már csak alkalmanként gurít le néhány italt, és egyre jobban kezeli alkoholproblémáit.

Önpusztító élete miatt került kórházba Som Lajos. Az ex-Piramis gitárosa sokáig nem ismerte el, hogy alkoholfüggőségben szenved. Később azonban bevallotta, hogy akár napi egy liter vodkát is elfogyasztott. Sőt, volt, hogy ennyi sem volt elég. A zenész életformája sajnos betegségbe torkollott, Som az ősszel súlyos betegséggel kórházba került. Mint kiderült az egyik lába bénult le. Betegsége kiváltójaként ő is az alkoholt nevezte meg. A zenészről azóta keveset hallani, csupán annyit lehet tudni, hogy a kórházban, ha tehette, kerülte a látogatóit.

Albert Györgyi soha nem rejtette véka alá, hogy súlyos alkoholproblémái voltak. A tragikus körülmények között elhunyt újságírónő könyveiben szívszorító módon vallott betegségéről, amellyel többször is felvette a harcot. Györgyi egyébként azt vallotta, hogy az alkoholizmus genetikailag van az emberbe kódolva, és azt állította, hogy soha nem lehet leszokni róla, csak szüneteltetni lehet az ivást. Barátai szerint Györgyi hirtelen halála előtt éppen ezt tette, ám azt soha nem tudjuk meg, hogyan alakult volna a szenvedéllyel való harca.

Fiatalon, 46 évesen hunyt el a Dolly Roll egykori tagja Flipper Öcsi. Bár a zenészt imádták a nők, barátai és a hozzá közelállók tudták, mekkora harcot vív az alkohollal. Bár többször, rövidebb-hosszabb időre sikerült letennie a poharat. A rossznyelvek szerint halála előtt egy hónappal alkoholmérgezéssel került kórházba, és eleinte kómában volt. Az állapotát sikerült stabilizálni, ám a vizsgálatok során súlyos belső szervi betegségekre is fény derült. Nem sokkal később Öcsi szervezete feladta a küzdelmet.

De nemcsak Európa kicsiny közepében okoz problémákat az alkohol, az Álmok Országában is sok sztár esik áldozatául a bódítószereknek. Még a legendák is képesek lerombolni hírüket néhány vadul sikerült éjszakával. Pár éve Mel Gibsont állították meg a rendőrök, mert az autópályán bátran használta mind a hat sávot, beleértve a szemköztieket is. Az igazi botrány azonban az igazoltatásakor tört ki, mert olyan antiszemita szitokáradat dőlt ki belőle, amit a neonácik is megirigyelnének. Később nyilvánosan bocsánatot kért ugyan, de már soha nem moshatja le magáról a történteket.
A kilencvenes évek közepén Nick Nolte segítette túl magát némi vodkával a neki szánt szerepek hiányán. A színész a mai napig küzd az ivással, pedig többször is letartóztatták részeg ámokfutásai miatt.

 

Persze a fiatalok sem angyalok, mindenki kedvenc örökösnője, Paris Hilton azzal csinált magának hírnevet, hogy részegen lefeküdt az összes közelébe keveredő férfival. A vad partijaihoz pedig egész csapatot gyűjtött maga köré Lindsay, Britney és Nicole Richie személyében, akik azóta már jó útra tértek. Az alkoholizmus szó mellett mégis Amy Winehouse neve szerepel szemléltetőnek. Az énekesnő csillaghullásához mindössze egy-két év kellett, manapság már nem is dolgozik, hónapok óta St. Lucia szigetén próbálja összekaparni magát, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Sztárok az alkohol fogságában

Story Női Extra
Tévéműsor
01:35 Portré
00:00 Himnusz
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft