Hirdetés
  Szilvi elveszítette édesanyját
  Varga Viktor meztelen fürdőzésre vágyott?

Túl sokat kapott Damu?

2011. szeptember 16., péntek 15:00

Hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság első fokon Damu Rolandot a minap. A büntetés a közvéleményt sem hagyja hidegen, pillanatok alatt parázs viták alakultak ki különféle internetes fórumokon. A legtöbben a Stohl Andrásra kiszabott tíz hónappal hasonlítják össze a Jóban Rosszban egykori színészének büntetését, és nagyon különféle vélekedéseket olvashatunk a témában.

Hirdetés

Az most már biztos, hogy Stohl András pere lezárult. A színész tíz hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, leghamarabb öt hónap után szabadulhat. Damu ügye azonban még nem végleges, elsőfokon hat év letöltendőre ítélték. A színész fellebbez, és ügyvédet is váltott, másodfokon az a Ruttner György védi, akinek sikerült Stohl büntetéséből is jókorát lefaragnia.

Amíg hónapokon keresztül Stohl András volt az ország első számú közellensége - emlékezzünk a legnagyobb közösségi portálon létrejött csoportokra és szóviccekre - addig, úgy tűnik, mostanra megbocsátott neki az ország, legalábbis az emberek nagy része. Most, ügyének lezárultával Damu Roland került a középpontba, akit egykori barátnője, Palácsik Tímea jelentett fel. A vád: súlyos testi sértés és erőszakos közösülés, amit a bíróság helyben hagyott.

Két ismert ember, két különböző történet, de egy párhuzamot mindenképpen lehet vonni a két eset között. Amíg Stohl András sem tavaly tavasszal ült először ittasan autóba és okozott balesetet, addig Damunak sem ez volt az első nőbántalmazási ügye, így a törvény előtt mindketten visszaesőnek minősülnek.

Mivel a két ítélet néhány nap különbséggel született meg, az internetes kommentelők rögtön két táborra szakadtak. Vannak, akik úgy vélik, aránytalanul nagy a különbség a két büntetés között, és nem értik, az ittasan, drogosan súlyos balesetet okozó Stohl miért úszta meg ennyivel, amíg Damu több mint fél évtizedet kapott. Az ebbe a táborba tartozók jórésze ráadásul hisz Roland ártatlanságába, és bíznak abban, hogy másodfokon enyhébb büntetést kap a Jóban Rosszban egykori Várnagy Elődje.

Mások azonban úgy gondolják, bár Stohl is nagyot vétkezett, az ő bűne össze nem hasonlítható a nőveréssel és erőszakos nemi közösüléssel. Ők arról is beszélnek, hogy amíg a Nemzeti Színház színésze megbánta tettét, addig Damu még mindig tagad, és azt állítja, Tímea hazudik.

A két bűncselekmény közötti súlyozás nem a mi dolgunk, ráadásul addig nehéz is lenne bármit mondani, amíg Damu Roland ügye nem zárul le véglegesen. Arra azonban kíváncsiak vagyunk, hogy mit gondoltok ti a két esetről és büntetésről. Kommenteljetek!


Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
00:00 M3
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft