Hirdetés
  Alakformálás másképp

Tippek a nyaralás megszervezéséhez

2009. augusztus 4., kedd 00:00

Mielőtt súlyos pénzeket fizetsz ki egy-egy utazási irodának vagy szállásadónak, nem árt előzetesen tájékozódni a szállás minőségéről, az árakról, az ellátásról. Hogy hogyan? Ehhez adunk bevált tippeket!

Hirdetés

Ha gondosan megtervezed a vakációdat, nagyban csökkented az esélyét, hogy a helyszínre érkezve kellemetlen meglepetésben legyen részed. Nézzük, milyen segítségeket vehetsz igénybe, hogy a nyaralás valóban álomvakáció legyen.

1. Prospektusok

Gyűjts össze a lehetőségekhez képest minél több prospektust az adott helyről, a környékről, így könnyedén megtervezheted a programodat a nyaralás ideje alatt. Az úti céltól függően beszerezheted őket utazási irodákban, idegenforgalmi képviseleteken, utazási kiállításokon, rendezvényeken, de az ismerőseid között is érdemes körbekérdezni, hátha akad valaki, aki járt már azon a vidéken, ahova épp az utazást tervezed, és összegyűjtötte a szükséges szórólapokat, brosúrákat.


2. Útikönyvek

Megfelelő útikönyv nélkül soha ne indulj útnak, sőt már utazás előtt tájékozódj belőlük. A legjobb, ha rögtön minimum két (vagy még több) különféle kiadványt szerzel be, mert mindegyik másban erős, és minél több információforrás áll rendelkezésedre, annál biztosabbra mehetsz. A legtöbb útikönyv szállásjavaslatokat is tartalmaz, és habár ezek többnyire a teljesség igénye nélküli felsorolások, azért belefuthatunk kellemes ajánlatokba is.

3. Térképek, útvonaltervezők

A hagyományos térkép is hasznos segítség lehet, de ennél sokkal korszerűbb és jobban használható, ha online térképet/útvonaltervezőt használsz az utazás megtervezéséhez. Erre persze leginkább akkor van szükséged, ha körutazást tervezel, vagy ha autóval indulsz útnak, és meg kell tervezned az optimális útvonalat.
Próbáld ki a Google Maps oldalát - itt nem csupán települések elhelyezkedésére kereshetsz rá, de megtervezheted az útvonalat (részletes infót kapsz a megtett kilométerekről, az út hosszáról stb.), megnézheted a domborzati viszonyokat, és műholdas felvételre is válthatsz. Újdonság, hogy a Panoramio.com-ra feltöltött fotók geográfiailag pontosan megjeleníthetők a Google térképén, így több ezer önkéntes fotós alkotása is segíthet a megfelelő utazási célpont kiválasztásában vagy az adott környék feltérképezésében.

És hogy miért is jó ez?

A műholdfelvételekről kiderülhet például, hogy az ajánlott szálloda épp egy építkezés mellett helyezkedik el, vagy nincs is a környékén parkolási lehetőség, esetleg túl közel van a zajos vasútállomáshoz. Hidd el, ezeket jobb mihamarabb kideríteni!

További tippekhez kattints ide!

Tragédia! Gyászol a filmvilág! Győzött a gyilkos kór! Kattints a részletekért IDE!

Tippek a nyaralás megszervezéséhez

Hozzászólások ()
Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
00:25 Zorro
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft