Lángoló kaland a konyhában
  Wokban pirított zöldség

Cukkinis hal á la Kárász Róbert

2011. július 22., péntek 10:02

Bár nagyon látványos wokban elkészíteni az ételeket, valójában sokkal egyszerűbb benne sütni, mint a hagyományos serpenyőkben. A TV2 műsorvezetője sem véletlenül kedveli.

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg tengeri hal,
2-3 zsenge cukkini,
2 közepes vöröshagyma,
2 citrom,
fokhagyma,
pirospaprika,
szójaszósz,
gyömbér,
kurkuma,
petrezselyem,
vargánya,
grillfűszerkeverék.

Elkészítése: A halat kockákra vágjuk, fokhagymával, pirospaprikával, gyömbérrel, kurkumával, petrezselyemmel és vargányával fűszerezzük, szójaszósszal meglocsoljuk. Egy egész citromot feldarabolva hozzáadunk, és lefedve félretesszük egy órára. A meghámozott cukkinit felkockázzuk, grillfűszerkeverékkel megszórjuk, fél citrom levét ráfacsarjuk, és állni hagyjuk. A hagymát közben csíkokra vágjuk, a wokban felmelegített olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit, megpároljuk, ezután belekeverjük a halat, és puhára sütjük. Rizzsel tálaljuk.

Előkészületek: 30 perc
Elkészítés: 15 perc

Tuti tipp:
Pirítson okosan! Ha kellően felhevíti a wokot, sokkal jobban megmaradnak az ízek.
A cukkini Vegetáriánusok és fogyókúrázók ideális étele. Alacsony a kalóriatartalma, ráadásul a benne található B1-, B2-, C-vitamin, illetve ballasztanyagok miatt roppant egészséges zöldség.

Forrás: BEST magazin


Még több hír és érdekesség a StoryOnline-on
Garnélarák Ibiza módra á la Dózsa Zoltán
Lángoló kaland a konyhában
Címkék: recept hal a tortán 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:40 Rejtjelek

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft