Hűsítő finomság: Őszibarackparfé
  Gombos Edina receptje: omlett picit másként

Gyümölcsös finomság: Lepény barackkal

2011. június 23., csütörtök 10:00

Harsányi Levente kedvenc ételei közé tartozik nagymamája barackos gombóca és édesanyja barackos piskótája.

Találd meg a társad! Klikkelj és regisztrálj most!
(x)

Lepény barackkal

Hozzávalók:
12 vékony szelet elősütött lepény,
10 dkg tejszínes krémsajt,
4 őszibarack szeletekre vágva,
2 dl tej,
3 ek. méz,
3 tojás,
2 ek. olvasztott vaj,
1 tk. fahéj,
1/2 tk. vaníliaőrlemény.

Elkészítése: A lepényszeleteket megkenjük krémsajttal, majd kivajazott tepsibe tesszük. A vékonyra vágott őszibarackot elosztjuk rajtuk. Külön tálban a tejet elkeverjük a mézzel, a tojással, a vajjal, a fahéjjal és a vaníliaőrleménnyel, majd ráöntjük a lepényszeletekre. 20-25 percig sütjük. Akkor kész, ha a tojásos szósz már nem folyós. Tálaláskor meghintjük fahéjjal.
Előkészületek: 15 perc
Elkészítés: 20-25 perc

Tudtad?
Napi egynegyed teáskanálnyi fahéj 10-30 százalékkal csökkenti az elhízás kialakulásának kockázatát.
Bár a méz szőlő- és gyümölcscukor-tartalma magas, és ezért túlzott fogyasztása hizlal, a benne található ásványi anyagok - például vas, króm és számos nyomelem - miatt viszont nem hiányozhat az étrendből.

Forrás: BEST magazin


Még több hír és érdekesség a StoryOnline-on
Muffin az űrből sok csokival
Címkék: szabó dávid recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft