Ettél már vinetét?
  Garnélarák Ibiza módra á la Dózsa Zoltán

Tűzhely igen, mosogatás nem!

2011. július 18., hétfő 10:00

A Jóban Rosszban Kék Macsek bárjának tulajdonosa a magánéletben ritkán főzőcskézik, de ha teheti, szívesen kísérletezik a konyhában.

"Szeretek új ételeket kitalálni, és olcsóbb is otthon főzni, mint étterembe járni. Ráadásul, ha magam állok a tűzhely mellé, biztos lehetek benne, hogy mindig egészséges ételeket eszem. Az alábbi fogásokkal Ibizán találkoztam, és ha van rá idő, szívesen elkészítem. Viszont a mosogatást már nem vállalom?" - nyilatkozta Dózsa Zoltán a BEST magazinnak. A fogások közül az első, a fóliában sült burgonya szerencsére csak minimális mosogatást igényel!

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg újburgonya,
vaj,
tejföl,
só, bors.

Elkészítése: Az újburgonyát nem pucoljuk meg, csak megmossuk, és a héjában sós vízben megfőzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl puha! A főtt krumplikat félbevágjuk, fóliába tesszük, majd a faszénre helyezve megsütjük. Amikor kész, kibontjuk a fóliából a félbevágott krumplikat, vajat, tejfölt, sót, borsot teszünk mellé, s ezekkel fogyasztjuk.

Előkészületek: 10 perc
Elkészítés: 30 perc

Tudtad? Ha az újburgonyát sütés előtt beáztatod, könnyedén le tudod kaparni a héját.

 


Még több hír és érdekesség a StoryOnline-on
Ettél már vinetét?
Ne ítélj, mielőtt Koóstolnál!
Címkék: recept jóban rosszban 

Hozzászólások ()
Story Női Extra
Cikkek róla
Tévéműsor
00:00 Himnusz
00:30 Lola (12)

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft