2011. július 5., kedd 10:02
A közel-keleti konyhában nagy hangsúlyt helyeznek a zöldségek elkészítésére. Mi, európaiak nem is hinnénk, hogy változatos fűszerezéssel milyen varázslatos ételcsodákat lehet létrehozni.
Steiner Kristóf zöldséges fasírtja:

Hozzávalók:
6 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem,
kb. 1 kg brokkoli,
2 szem közepes burgonya,
1 fej közepes vöröshagyma,
só, bors, pirospaprika,
2 tk. keményítő.
Elkészítése: A hagymát apró kockára vágjuk, megdinszteljük, majd félretesszük. A sárgarépát, a zöldséget, a brokkolit és a burgonyát külön-külön sós vízben megfőzzük, villával durvára nyomkodjuk, a keményítőt két evőkanál vízben feloldjuk, majd a zöldségekkel együtt összekeverjük. Végezetül hozzáadjuk a hagymát, sóval, borssal és a pirospaprikával ízlés szerint fűszerezzük. Tetszőleges méretű golyókat gyúrunk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban megsütjük. Friss salátával vagy rizzsel tálaljuk.
Előkészületek: 25 perc
Elkészítés: 20 perc

Tudtad?
A brokkoli C-vitaminban és karotinban gazdag. Az összes káposztaféle közül ez emészthető a legkönnyebben.
Forrás: BEST magazin
Még több hír és érdekesség a StoryOnline-onKalandos kihívás eltalálni az ízeketKatalán krém