Hirdetés
  Megnősül Johnny Depp
  Penélope Cruz így küzd az öregedés ellen

Szalonnával is lehet fogyni!

2014. január 16., csütörtök 13:40

Ismeritek a ketogén diétát? E különleges módszert lassan száz éve fedezték fel, de egyre népszerűbb a testépítők és a diétázók körében, nem utolsósorban több hollywoodi sztár is ennek köszönhetően fogyott le.

Hirdetés
A diéta egyik nagy rajongója Kirstie Alley is, a Nicsak, ki beszél? című filmek sztárja, aki esküszik a módszerre, és aki ennek segítségével végre-valahára fogyni kezdett: "Az alacsony szénhidrátszintre épülő rendszer éhezést imitál a szervezetben - azaz ketózist okoz, mely során a test izomvesztés nélkül fogyni kezd, ez a titok!" 

Az epilepszia gyógyításának "melléktermékeként" fedezték fel 1920-ban a ketogén diétát, amely később divatos fogyókúrává vált az Egyesült Államokban. Mára azt is elismerte a tudomány, hogy a különös diétával nemcsak a rohamok gyakorisága csökkenthető, hanem a páciensek testsúlya is. A ketogén diéta lényege, hogy a napi energiaszükségletet extrém magas zsír-, normál mennyiségű fehérje- és minimális szénhidrátbevitelből biztosítjuk. Vagyis a napi 1200-1500 bevitt kalóriában mindössze 30 gramm, vagyis egyetlen zsömlényi szénhidrát szerepelhet csak. Kulcskérdés a fogyásban, hogy szénhidrát hiányában a zsír nem a normális anyagcsereutakon keresztül bomlik le, hanem úgynevezett ketontestekké alakul. Fontos tudni, hogy míg a zsírok nem, a ketonok részben oldódnak vízben, vagyis a testnedvek révén viszonylag könnyen ki tudnak ürülni a szervezetből. A folyamat valójában mesterséges éhezést utánoz, mely miatt a szervezet bontani kezdi a maga tartalékait - vagyis egyik napról a másikra fogyni kezdünk. Az egész folyamatban az a csodálatos, hogy éppen a nehéz táplálék bevitele miatt mégsem érzünk éhséget.

További diétás és egészségtippeket a Story Női Extrában találtok!

Találj társat az új évben! KLIKK és regisztrálj az új társkeresőre, a Storyrandira!
(x)


Címkék: kirstie alley diéta 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:30 Rejtjelek
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft