Alföldi Róbert

01.

Toplistás helye:

238.

Olvasottság alapján:

Szavazás:

Szavazz a sztárra!

0 szavazat

Alföldi Róbert

Alföldi Róbert, életrajz
 • Név:Alföldi Róbert
 • Foglalkozás:színész rendező
 • Született:1967. nov. 22.
 • Születési hely:Kalocsa
 • Haja:barna
 • Szeme:barna
 • Magasság:193 cm
 • Súly:80 kg
 • Családi állapot:nőtlen
 • Csillagjegye:Skorpió
Alföldi Róbert, életmű
Tv-műsor: RTL Klub Reggeli (1998-2002) TV2 Lucifer (2003) TV2 Alföldi (2003) MTV - Hatok (2004)

Fontosabb rendezései:

Trisztán és Izolda
Hajlam
Colombe
Figaró házassága
A vihar
A velencei kalmár.

Színházak:

Vígszínház (1992-2000) Nemzeti Színház (2002-) Játékszín (1991-1992) A Bárka Színház igazgatója (2006-).

Fontosabb színházi szerepei: Baal
Háború és béke
Tangó
A salemi boszorkányok
Az ügynök halála
Amerikai Elektra.

Elismerések:

Jászai Mari díj 1995, Hegedűs Gyula díj 1996, Andor-díj
Latinovits Zoltán-díj 1991, Súgó Csiga-díj 2003,
Súgó Csiga-díj 2005;
A Fővárosi Önkormányzat Legjobb Rendezés Díja a Velencei kalmárért 1998, Kritikusok Díja a Velencei Kalmárért 1998,
Ruttkai Éva-emlékgyűrű 2000.
Tudtad-e?
Szülei: édesanyja pénzügyi csoportvezető, édesapja népművelő és országgyűlési képviselő.
Hobbija: festészet, utazás. Kedvenc színe: fekete, fehér.
Kedvenc étele: sárgadinnye pármai sonkával.
Szenvedélye: kabát- és cipőmániás, rajong az ezüstgyűrűkért.
Illata: Jean-Paul Gauthier parfümök.
Tanulmányok: 1986-ban a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett, 1991-ben színész diplomát szerzett a Színművészeti Főiskolán.
Alvás: Sajnálja az időt az alvásra. Csupán napi három-négy órát pihen, de ezt elegendőnek tartja. Néha, hogy behozzam a lemaradásomat, kihúzom a telefonzsinórt, és egy-két napot végigszundikálok - meséli magáról a színész.
Cipők: Legalább negyven pár cipője van. Lenyűgözi a lábbelik sokszínűsége. Sohasem vásárol nagyon olcsót, mert vallja, hogy olcsó húsnak híg a leve. Bárkivel találkozom, először a cipőjére pillantok. Kíváncsi vagyok a fazonjára és a tisztaságára. Robi egyik legféltettebb kincse az a fehér fűzős kiscipő, amit még az édesanyja és a nagymamája varrt egy bohócjelmezhez. Ha külföldön jár és cipőmúzeumra talál, nem mulasztja el megnézni.
Család: Kalocsa mellett, Ordason nőtt fel. Az édesanyja és a nagymamája nevelte őt és öccsét, Szabolcsot. Apjával 26 évesen találkozott először, és azóta is jóban vannak. Nem feszegettem a múltat, mert fölösleges lett volna arról beszélni, ami már megtörtént. Az apám baromi jó fej és kiderült, hogy ő is színész akart lenni. Robinak három féltestvére van: Berci, Angi és Alíz.
Farmer: Robi ruhatárából hiányzik a farmer. Sráckoromban meglehetősen szegények voltunk, nem telt rá. A főiskolás időszak alatt pedig szövet- vagy vászonnadrágot hordtam, és legalább két számmal nagyobbat. Csak egy farmerem van, egy Levi-s kertészgatyó.
Főzés: Ha ideje engedi, szívesen nézelődik a piacon. Szereti a magyaros ételeket. Nem konyhatündér, de ha megéhezik, akár éjjel egykor is nekiáll palacsintát sütni vagy gombapaprikást készíteni.
Képek: A festészet az első számú hobbija. Még festménybecsüs-tanfolyamra is járt. Önálló kiállításain képei ma már több tízezer forintért találnak gazdára. A festés kikapcsol és megnyugtat. Olyan, mint egy terápia. Robi a saját képeit nem függeszti ki a lakásában, a barátainak ajándékozott festmények sorsát viszont lenyomozza. Ha tetszik nekik és kiteszik az otthonukban, akkor boldog vagyok. Ha nem, sértődés nélkül visszaveszem.
Színészet: Már háromévesen színész akartam lenni, pedig csak 14 éves koromban voltam először színházban. A nagyim nem élhette meg, hogy színész lettem, pedig ő volt az egyetlen ember a családban, aki hitt bennem, és nem szorgalmazta, hogy valami "normális" foglalkozást válasszak.
Taxi: Robinak nincs jogosítványa, pedig megpróbálkozott a vezetéssel. Az első órán rám förmedt az oktató, én meg zokon vettem. Nem bánom, hogy nincs jogosítványom, mert a zsúfolt pesti utakon nem nekem való a vezetés, inkább taxival közlekedem. Ha pedig dugóba kerülünk, azonnal kiszállok a kocsiból és gyalog megyek a színházig.
Televíziózás: Nem tagadja, hogy a tévé hozta meg számára a népszerűséget. Ha nem élvezném a műsorvezetést, nem tudnám csinálni. Hajnali négykor kelni, ahhoz nem elég csak a pénz. Természetesen a tévézésben benne van az exhibicionizmusom és az, hogy hihetetlenül kíváncsi vagyok mindenre. A kíváncsiságomat és a hiúságomat nagyon jól kielégíti a műsorvezetés.
Vágyak: Szeretnék egy kúriában élni, és nagyon gazdag lenni. Bevallom, nagyon vonz a műgyűjtés, mert imádom a képeket, a szobrokat, az antik tárgyakat. De azért is szeretnék jómódú lenni, hogy ha összeveszek valakivel, másnap egy nercbundát ajándékozhassak neki. Gondolj az arcára, amikor kibontja a csomagot. Milyen boldog lenne, és ettől én is halálosan az lennék!
Kapcsolódó fotók
 • Havas: "Nem kellett volna Alföldit kinevezni"
 • Eladósodott Alföldi Róbert
 • Alföldi bizalmat szavazott Stohlnak!
 • Feke Pali sorozatban játszik
Sztár kereső

Kulcsszó:

Keres
Sztár Toplista
Kapcsolódó cikkek
Sikertelen kapcsolódás
Polc.huA könyváruház
 • Online ár: Ft
 • Eredeti ár: Ft
 • Megtakarítás: %
További könyvajánlatok:
 • Online ár: Ft
 • Online ár: Ft
 • Online ár: Ft
VásárlásKirakat.hu