Piaci lángos
  Vörösborban sült libacomb aszalt szilvával és petrezselymes burgonyával

Diós körtekrém leves

2014. február 24., hétfő 12:46

Hozzávalók:
4 db körte (én vilmoskörtét használtam)
6 dl tej (épp csak amennyi ellepi a gyümölcsöt)
3 ek méz vagy cukor
1 csipet fahéj
4-5 szem szegfűszeg
1 dl tejszín
darált vagy aprított dió díszítéshez 


Elkészítés:
A körtéket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és épp annyi tejben, hogy ellepje a gyümölcsöt, elkezdjük puhára főzni. Fűszerként három evőkanál mézet, egy csipet fahéjat, illetve pár szem szegfűszeget adunk hozzá. Mivel a tej hamar kifut, vigyázzunk a forrásánál. Nagyjából húsz perc főzés után kiszedjük belőle a szegfűszegeket, és mikor már kellőképp puha lett a körte, turmixgépbe kanalazzuk a gyümölcsöt a tejjel együtt, majd összeturmixoljuk. Ezután visszaöntjük a lábosba a masszát, és újra felforraljuk. Az első forrás után nagyjából 1 dl tejszínt öntünk hozzá, amitől még krémesebb lesz a leves. Melegen és hidegen is fogyasztható! Tálalás előtt darált dióval, vagy apróra vágott dióval szórjuk meg! 


Virág Kata receptje

Találj társat az új évben! KLIKK és regisztrálj az új társkeresőre, a Storyrandira!
(x)

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft