Rántott hús másképp
  Tippek a könnyű mindennapokhoz

Dobostorta

2013. május 31., péntek 13:58

Hozzávalók 
A tésztához:
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
6 tojás
3 dkg vaj 


A krémhez:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
6 tojás
1 rúd vanília 


A mázhoz:
15 dkg kristálycukor
1 kávéskanál vaj
néhány csepp ecet

 

A vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet és végül, óvatosan forgasd bele, a kemény habbá vert fehérjét. Ezután piskóta lapokat sütünk, 6 darabot összesen. Hagyjuk a lapokat kihűlni! A csokoládét reszeld le, a tojásokkal és a porcukorral keverd habosra. Meleg vízbe állítva, folyamatosan kevergesd, és hagyd kihűlni. A vajat, a vanília kikapart magjával keverd habosra, majd öntsd hozzá az étcsokis masszát. Az első lapot kend meg, és tedd rá a következőt, majd nyomd le egy kicsit. Ezt ismételd egészen addig, amíg a tortalap el nem fogy. Egy lapot tegyél félre, az még később kelleni fog. A maradék krémet kend rá a torta oldalára. Tedd hűtőbe legalább három órára és hagyd megdermedni. A vajat, a cukrot és az ecetet pirítsd meg, a megmaradt piskótalapot vágd cikkekre és azonnal kend rá a pirított cukrot. (Óvatosan, mert a forró cukor csúnya égési sebeket tud okozni!) Ezután - mint a képen is látni - habpöttyöt nyomunk, és a cukorral bevont piskótát ferdén rátesszük. A megmaradt krémmel díszítjük.

 

Trenka Szamanta receptje

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.


Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft