2013. július 3., szerda 12:06
Hozzávalók:
Húspogácsa:
1 kg darált sertéshús
4tojás
4 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
Hamburgerzsemle:
2 dl langyos tej
2 ek cukor
1 tk só
40 g olaj
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
"Töltelék":
5 db paradicsom
1 kígyóuborka
2 fej lila- vagy vöröshagyma
1 fej saláta
16 szelet sajt
ketchup, majonéz
Elkészítés:
A darált húshoz ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát törve. Villával összedolgozzuk. Vizes kézzel lapított lepénykéket formálunk. A serpenyőben forrósított olajra rakjuk. Lapáttal még tovább lapítjuk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Hamburgerzsömléhez elkészítjük a kovászt langyos tejből, cukorból és az élesztőböl. Miután megkelt, összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Lisztezett felületre borítjuk, és 8 egyforma darabba vágjuk a tésztát. Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket. Hagyjuk ismét duplájára kelni, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 180 foko sütőben sütjük. Miután kihűl, félbe vágjuk salátalevelet teszünk rá, és rétegezzük hús-sajt-hús-sajt, majd hagyma, uborka, paradicsom, végül nyakon öntjük ketchuppal és majonézzel!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 1 óra, ár: 1500 Ft, adag: 8 db
Vigh Renáta receptje
Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.