Praktikák napozás után
  Ettől lesz finom a kávé!

Fagylalt receptek Nagymamámtól

2013. június 24., hétfő 15:17

Minden fagylalt - a citromon kívül - kétadagnyi, tehát kétszerre lehet lefagyasztani (házi fagyigéppel).

Citrom:
1 pohár kefir
0,8 dl citromlé
1 kávéskanál citrom héj
pici só 
20 dkg porcukor

Ezeket összeturmixoljuk. 3 dl tejszínt felverünk, s ebbe beleszűrjük a turmixolt lét.

Karamella:
30 dkg kristálycukorból egy keveset félre teszünk, a többit tűzön felolvasztjuk (karamellizáljuk), majd 4 dl tejet adunk hozzá, és hagyjuk teljesen felolvadni. A félretett cukorhoz 6 db tojás sárgáját és pici sót teszünk, kikeverjük, és a karamellához hozzákeverve besűrítjük. Majd hidegvízbe állítva, folytonos kevergetéssel kihűtjük. 3 dl tejszint felverünk (de nem kemény habbá!), és a hideg karamellát beleszűrjük. Ez már akkora mennyiség, hogy csak két részletben lehet lefagyasztani.

Csokoládé:
30 dkg kristálycukrot, 2 evőkanál kakaót, egy pici sót, kevés csoki aromát, 6 db tojás sárgáját kikeverünk 4 dl tejjel. Tűzre téve beletördelünk 1 szelet étcsokoládét, és állandó keveréssel besűrítjük. A továbbiakban úgy járunk el, mint a karamellával.

 

Vanília:
30 dkg kristálycukrot, 6 tojás sárgáját, egy pici sót és egy evőkanál vaníliás cukrot egy kevés vanília aromával kikeverünk, és 4 dl tejjel besűrítjük, majd kihűtjük. A többi lépés azonos az előző fagyikkal. Aromák segítségével ily módon készíthető kókusz, mandula, puncs, kivi, mogyoró stb.

Gyümölcs fagylaltok:
30 dkg tiszta gyümölcsöt összeturmixolunk másfél dl tejjel és 15-20 dkg cukorral (attól függ, hogy milyen édes a gyümölcs). Ezt kell a 3 dl tejszínhabba szűrni és fagyasztani. Bármilyen gyümölccsel készíthető.

Jó fagylaltozást! 

 

Stein Erika receptjei 

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.


Story Női Extra
Tévéműsor
01:20 Portré
02:15 Delta
00:00 Gringo

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft