Pillekönnyű diós szelet
  Nagymama praktikái

Fordítva sült csokis almatorta

2013. augusztus 24., szombat 18:31

Hozzávalók: 
20 dkg cukor
6-8 szem pucolt, kimagozott alma
1 marék vágott dió
2-3 kanál cukrozott narancshéj
1 marék mazsola
1 marék darabolt csokoládé
2 evőkanál kakaópor

A piskótához:
4 tojás
2 evőkanál víz
16 dkg cukor
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor

 

Elkészítés:
Egy kör alakú edényben - jénaiban - felolvasztunk, karamellizálunk 20 dkg cukrot. Ha kész, körben belerakjuk a kimagozott almákat, rászórjuk a narancshéjat, a diót, a mazsolát, a csokit, meghintjük a kakaóporral, és előmelegített sütőbe toljuk 20 percre letakarva. Közben elkészítjük a piskótát: 4 egész tojást habosra keverünk 16 dkg cukorral, hozzáadunk 2 kanál vizet, tovább keverjük, majd jöhet bele a sütőporral elkevert liszt. 20 perc után kivesszük az almát, ráöntjük a piskótát, és 30-35 percig tovább sütjük. Ha megsült, ráteszünk egy kerek tányért, és óvatosan kiborítjuk rá a tortát.

Megjegyzés: Szuper szép és isteni finom. Születésnapra mindig ezt kérik a családban, barátok, ismerősők is imádják.

 

Csillagmező receptje

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 


Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft