Kakaós szilvalekváros ragacsos süti
  Konyhai praktikák

Gombás szelet

2013. november 19., kedd 14:39

Hozzávalók:
5 főre:
10 szelet sertés karaj
1 üveg szeletelt gomba
3 dl főzőtejszín
5 evőkanál liszt

bors
fokhagymakrém
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
kicsi pirospaprika
olaj a kisütéshez

 

Elkészítés:
A karajszeleteket enyhén kiklopfolom besózom, pár percet állni hagyom. 2 dl olajat felteszek melegedni, ha már jó a hőmérséklete, beleteszem a karaj szeleteket, amiket sütés előtt megforgatok lisztben, és lassú tűzön átsütöm mind két oldalukat. Amikor mindet kisütöttem, hagyok a serpenyőben 1/2 dl olajat, ebbe beleteszek 1 evőkanál lisztet és megpirítom. Ha megpirult beleöntöm a gombát, megsózom, megborsozom, beleteszem a szerecsendiót, és végül felöntöm a főzőtejszínnel. Amikor jól összefőtt (ez kb:5 perc) teszek rá pici piros paprikát.Leveszem a tűzről és minden karajszeletre halmozok a gombás töltelékből.Sült burgonyával ,rizzsel , nagyon finom! Gomba kedvelők mindenképpen próbálják ki ,mert ezzel a recepttel nem vallanak szégyent a vendégek előtt!Nálunk nem múlik el Karácsony e recept nélkül! De hétvégén is kiköveteli a család tőlem. Aki szeretné az készítheti csirkemellből is!

 

Ferencziné Sárosi Anita receptje

 

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft