Paprikás krumpli újratöltve
  Sós krokodil

Gyümölcsrengetes sütemény

2013. június 29., szombat 14:18

Egy olyan isteni nyári sütireceptet küldök Nektek, amit imád a család apraja-nagyja.

Itt a nyár, amit már mindannyian vártunk több okból kifolyólag is: napsütés, nyári szünet, nagy fürdőzések... és nem utolsó sorban mi, háziasszonyok a sok friss, finom zöldség gyümölcs miatt. Nálunk rengeteg eper, málna és ribizli terem, emiatt egy gyümölcsrengetes süteményt készítettem. 

Hozzávalók a piskótához:
8 tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál porcukor
1 csomag sütőpor

Hozzávalók a vaníliás krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
13 dkg margarin
10 dkg porcukor

Hozzávalók a tejszínes krémhez:
4 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
2 csomag habfixáló

A tetejére:
ízlés szerinti gyümölcsök: málna, eper, ribizli, esetleg színtelen tortazselé

Elkészítés:
Én 30*25 cm-es tepsiben készítettem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verem. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverem. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd a tojássárgájához adom. A tojásfehérje habot óvatosan, apránként a masszához keverem. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben aranybarnára sütöm a piskótát. A vanília pudingot vaníliás cukorral, 3 dl tejben elkészítem. Amíg kihűl, a szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinghoz adom. A habtejszínt gépi habverővel elkezdem verni, hozzáadom a porcukrot, vaníliás cukrot, majd a habfixálót is. Mikor elérem a kívánt állagot, hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. A kihűlt piskótát 3 részre vágom. Az alsó lapra a vaníliás krémet kenem, mehet rá a következő lap. Arra a tejszínes krém kerül, majd ráhelyezem az utolsó piskótalapot is. Az utolsó mozzanatokat szeretem a legjobban, ugyanis akkor következik a díszítés. Szabadjára engedhetem a fantáziám. Telepakoltam gyümölcsökkel a sütim tetejét. Most, a kedvetekért eperből készítettem egy virágdíszt a tetejére, az "epervirágom" körül a leveleket citromfűből készítettem. Szerintem isteni finom, könnyed, krémes, gyümölcsös nyári finomság. A nyári szülinaposok körében még tortaként is megállja a helyét.

Remélem elnyeri tetszéseteket!

 

Bagdi Bettina receptje

 

   

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft