Háztartási praktikák
  Fokhagymás-sajtkrémes gombócok spenótmártásban

Hasznos trükkök

2013. május 21., kedd 14:53

Szépségápolás:
Egyre inkább a természetes dolgokat részesítem előnybe, így már sok mindent nem veszek meg , hanem elkészítem magam. Pl. testradírt készítek olívaolajból és sóból. Összekeverem a kettőt, és azzal dörzsölöm be a testemet. Leviszi az elhalt hámsejteket, az olaj pedig visszazsírozza a testet. Másik nagyon jó testradír, ha a kávézaccal dörzsöljük végig a testünket. Ennek még méregtelenítő hatása is van. Arcápoláshoz a gyümölcsök kipréselt levét használom fel, vagy a lereszelt zöldségeket, a következő módon. Száraz bőrre joghurttal keverjük ki, zsíros bőrre kefirrel, majd az arcunkra téve rajta hagyjuk 15-20 percig. A gyümölcs lehet eper, málna, meggy, barack, citrom, narancs, szilva. A zöldség sárgarépa, uborka, sütőtök, cékla, stb.

 

Háztartási praktikák: 
-  Az új edényeket "avassuk be". A tűzállókat az első használat előtt egy nagyobb edényben nagyon sós vízben főzzük legalább fél órát. Hagyjuk az őt ellepő vízben kihűlni, sokkal tartósabb lesz. Az új zománcos edényekben fél órán át forraljunk sós-ecetes vizet. 
- A használat közben elszíneződött zománcos edényeket ne súrolóporral, hanem sóval súroljuk ki, nem vesztik el fényüket. 
- A nagyon megbarnult zománcos edényekben főzzünk nyers krumplit, hagyjuk benne egy napig, majd újra forraljuk fel. Az edény újra csillogó lesz. 
- A vízköves edényekben hagyjunk állni ecetes vizet, akár napokig. Szódabikarbónás vízzel, majd tiszta vízzel öblítsük ki. 
- Ha a serpenyőben leégett az étel, hintsük be vastagon sóval, és hagyjuk néhány órán át állni. Vakarás nélkül tisztíthatjuk. 
- Savanyú ételeket és héjas krumplit ne főzzünk alumínium edényben. 
- Főzzünk a csúnya alumínium edényben almahéjat: újra csillogó lesz. 
- Vas palacsintasütőnk nem rozsdásodik, ha elmosás után szárazra töröljük, és vékonyan beolajozva tesszük el. Használat előtt azonban alaposan töröljük ki belőle az olajat, lehet, hogy régen áll, és megavasodott. 
- Fa vágódeszkáink világosak maradnak, ha használat előtt leöblítjük tiszta vízzel. Így a szagokat sem veszik annyira be. 
- A fakanalakat és a vágódeszkákat tökéletesen szagtalaníthatjuk, ha elmosás után alaposan megsózzuk, hagyjuk állni, majd meleg vízzel leöblítjük. 
- A húsdarálót ne szárítsuk a tűzhely szélén, mert az éle eltompul. A köszörűshöz együtt vigyük a kést és a rostélyt, csak így köszörüli meg. 
- Az üvegpoharak fényesebbek lesznek, ha sós vízben mossuk, és hideg vízzel öblítjük őket. ? A tűzhely lapjára fröccsent vagy csurgatott zsírfoltokat még melegen szórjuk be sóval, majd újságpapírral dörzsöljük át.

 

Egészség:
Nemsokára itt az új fokhagyma. Tisztítsuk meg a gerezdeket, tegyük kicsi üvegekbe, és öntsünk rá mézet. Pár nap múlva lehet naponként egy kiskanálnyit enni egy gerezddel.

 

Körtvélyessy Andrea praktikái

 

Küldd be Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. Leveled a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.


Story Női Extra
Tévéműsor
01:20 Portré
02:15 Delta
00:00 Gringo

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft