Nescafés csodagolyók
  Kolbásszal töltött sertásdagadó

Ibike puncsos krémese

2014. január 14., kedd 13:58

Hozzávalók:
8 tojás
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
fél 2 evőkanál kakaópor
1 dl étolaj
12 evőkanál hideg víz
1 csomag sütőpor

A tészta elkészítése:
7 tojás sárgáját és 1 egész tojást 20 dkg porcukorral és a 12 kanál vízzel habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a 20 dkg sütőporral és kakaóporral elkvevert lisztet, az 1 dl étolajat. Kizsírozott tepsziben kb. 25 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.

Krém:
A 7 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd 2 csomag puncs ízű pudingot fél liter vízben felfőzünk, ízesítjük cukorral és rummal, majd még forrón a tojásfehérjéket belekeverjük. A megsült piskótára kenjük a krémet. Pár percre visszatesszük a sütőbe, amíg nem ragad a teteje, nagyjából 3-4 percre. Fél liter növényi tejszínt kemény habbá verünk és rákenjük a kihűlt sütemény tetejére. Díszíthetjük fél dióval. Nagyon finom és mutatós sütemény, sokáig elállna, ha nem fogyna el azonnal. 


Dankó Istvánné receptje

 

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft