Túró Rudi muffin
  Churros (Spanyol fánk csokoládéval)

Az igazi rakott kel

2013. augusztus 27., kedd 13:31

Egy vidéki, középkorú háziasszony receptje.

Hozzávalók:
1 nagy fej kelkáposzta
1 kg darált sertéshús
25-30 dkg rizs
1 fej hagyma
étolaj
pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
fél liter tejföl

Elkészítés:
1 nagy fej kelkáposztát 1 cm-es csíkokra vágva, sós vízben félig megfőzünk. 1 fej hagymát apróra vágva, étolajban világosra pirítunk, beleteszünk 1 kg darált húst, és félig megsütjük. Leszűrjük a kelkáposztát. 25-30 dkg rizst félig megfőzünk, úgy, hogy ne legyen túl puha, utána leszűrjük. Kizsírozzuk a tepsit. A hagymás húst a rizzsel, kis pirospaprikával és 2 gerezd apróra vágott fokhagymával összekeverünk. A tepsibe teszünk először 1 réteg kelkáposztát, utána egy réteg rizses húst, aztán megint egy réteg kelkáposzta, egy réteg rizses hús, egy réteg kelkáposzta. (A tetejére kelkáposzta kerüljön!) Tetejére teszünk egy egész tejfölt (fél literes), és sütőbe 35-40 percig sütjük.

A család kedvenc étele lesz! Kissé időigényes, de megéri elkészíteni. Ilyenkor érdemes elkészíteni, mert olcsó és friss a kelkáposzta, mindenkinek szeretettel ajánlom.

 

Kabók Lászlóné receptje

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 


Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft