Bodzavirág pongyolában
  Takarítási praktikák

Így lehet időt spórolni a konyhában

2013. május 22., szerda 13:11

A mai háziasszonynak a gyerek és a munka mellett szinte alig van ideje főzni! Nos én összegyűjtöttem néhány tippet, amivel időt takaríthatunk meg, méghozzá nem is keveset!

- Elsőszámú szabály, hogy gyorsan csak akkor dolgozhatunk, ha a szükséges nyersanyagok már felhasználható állapotban állnak a rendelkezésünkre!
-Mindig legyen a spájzban: tészta (levesbe és húshoz való, tarhonya), zsemlemorzsa, liszt, konzerv, szárított ízesítő (petrezselyem, zeller), dió (akár darálva is), tojás.
-Ha előre elkészítjük a rántást, néhány napig eláll.
-Hagymát is piríthatunk, dinsztelhetünk előre, de mindig úgy tegyük el, hogy olaj vagy zsír maradjon rajta!
-A zöldségeket is érdemes megtisztítani, feldarabolni, hűtőbe tenni, de vigyázzunk, ha előző este pucoljuk meg a burgonyát, engedjünk rá hideg vizet, és nyersen tegyük a hűtőbe, így nem barnul meg.
-A késünk legyen mindig éles!
-A fokhagyma is eláll nagyon sokáig. Én egyszerre tetemes mennyiséget pucolok gerezdekre, egy befőttes üvegbe rakom, addig öntöm olajjal, amíg el nem lepi. Nagyon sokáig eltartható a spájzban, és a fokhagymás olaj is rengeteg célra felhasználható, pl. pirítós kenyér, húsok, pácolás.
-Ha káposztát töltünk, a leveleket megpuhíthatjuk előző nap is, a tölteléket szintén elkészíthetjük, hűtőbe tesszük, másnap már tölthetjük is!

 

Durányik Mária tippjei

 

 

Küldd be Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. Leveled a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.


Story Női Extra
Tévéműsor
01:20 Portré
02:15 Delta
00:00 Gringo

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft