Mascarponés csirkemell
  Borsós tokány

Karácsonyi beigli

2013. november 5., kedd 13:34

Hozzávalók: 
A tésztához:

(2 rúd diós, 2 rúd mákos)
1 kg liszt
50 dkg margarin
10 dkg cukor
5 dkg élesztő
1 kis pohár tejfől
2 tojás
ecetet
egy csipet sót

A töltelékhez:
20 dkg dió + 20 dkg mák
20 dkg porcukor
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 vaníliás cukor
Mindkettőhöz reszelt citromhéj, aki szereti mazsola.


Elkészítés:
A diós tölteléket kevés forró vízzel összeverjük, épp csak annyival, hogy könnyen kenhető legyen. A mák töltelékhez kevés forró tejjel keverjük össze. A tésztához az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Kicsit pihentetjük. Négy cipóra osztjuk, mindegyiket megkenjük töltelékkel, és felcsavarjuk, zsírozott tepsibe helyezzük. Megkenjük tojássárgával, és szobahőmérsékleten pihentetjük, kb. félórát. Utána megkenjük tojásfehérjével, majd hidegre tesszük megint kb. félórát. Hurkapálcikával minden rudat legalább 3-4 helyen megszurkálunk (ne repedjen ki a tészta), és előmelegített gőzös sütőben (a sütő aljába kis lábasba vizet teszünk) szép pirosra sütjük (180 fok), kb. 50-55 perc alatt. Ha a teteje nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával.

Sokáig eláll, nagyon finom, könnyen szeletelhető.

Vankó Sándorné receptje

 

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft