Virslis, pizzás pávaszem
  Lekváros kevert tészta

Konyhai praktikák

2013. október 16., szerda 12:20

- Az alma, körte hosszabb ideig friss marad, ha leszedés után még pár napig fűben tartjuk.
- A fánkok rendkívül lazák lesznek, ha víz helyett sört használunk.
- A tortákat felszeletelhetjük, ha a kést vágás előtt forrásban lévő vízbe mártjuk, de számolnunk kell azzal, hogy a kés éle ettől tönkre megy.
- Ha a dinnyeszeleteket megsózzuk, sokkal jobb ízük lesz.
- Raktározás előtt tekeréssel távolítjuk el a répa zöldjét. (Ne vágással!)
- A párolt répa nagyon jó ízű, ha kevés cukrot adunk hozzá.
- Mindenféle sült gyorsan barnul meg és ropogósabb lesz, ha sütés közben egy kevés cukorral szórjuk meg.
- Finomabb lesz a pecsenyelé, ha a sütés befejezése után citromlevet csepegtetünk bele.
- Ha csipetnyi sót teszünk az olajba, akkor nem lesz zavaros, és hosszabb ideig eltartható.
- A savanyú káposzta nagyon finom, ha kevés reszelt almát adunk hozzá.
- A spárga úgy marad a legfrissebb, ha nedves ecetes vagy sós kendőbe csavarva tároljuk a hűtőszekrény zöldséges fiókjában.
- A hal vagy három napig is eláll, ha besózva, ecettel átitatott kendőbe csavarjuk.
- A mustár nem szárad ki, ha tetejére egy-két csepp olajat öntünk.
- Nyáron a tej hamar nem savanyodik meg, ha forraláskor késhegynyi szódabikarbónát adunk hozzá.
- Könnyen lejön a kemény tojás héja, ha sós vízben főzzük, nem is kell főzés után hideg vízbe tenni.

 

Velkovicsné Annus Rita praktikái

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft