Gombás szelet
  Tejszinhabos szilvatorta

Konyhai praktikák

2013. november 28., csütörtök 16:39

- A töltött káposzta töltelékébe, ha egy csipet fahéjat teszünk, különleges, finom ízt kapunk.
- Az olívaolaj tovább marad friss, ha az üvegbe egy szem kockacukrot teszünk.
- A házilag befőzött lekvár penészesedését megakadályozza, ha belefőzünk áfonyát.
- Régi, maradék sajt újra friss lesz, ha egy ideig sós vízbe mártott szalvétába tesszük.
- A sült burgonyát felfrissíthetjük, ha rövid ideig hideg vízben áztatjuk és azután 20 percre a forró sütőbe tesszük.
- Ha egy felvágott hagymát nem használunk fel teljesen, akkor a vágási felületet kenjük meg vajjal. Alufóliába csomagolva, hűtőszekrényben friss marad.
- A félbevágott citrom sokáig eltartható, ha kevés kristálycukorral beszórjuk.
- Ha a megsütött hús már szép piros, de még nem puha, locsoljuk meg egy-két kanálnyi ecettel. Ennek hatására a kötőszövet rostjai megduzzadnak, és a hús hamarosan megpuhul.
- Ha nincs otthon tojás, a darált húsba nyers burgonyát reszelhetünk, keményítője összetartja a húst.
- Omlettet zsír nélkül is süthetünk. Két-három evőkanál tejet forraljunk fel a palacsintasütőben, majd a jól felvert, megsózott tojásokat öntsük bele. Keverés nélkül süssük meg.

 

Fajcsák Sándorné trükkjei

 

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 


Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft