Túrós kalács
  Almakarikák bundázva

Kornspitz

2014. január 14., kedd 14:50

Hozzávalók:
A kovászhoz:
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1,5 dl langyos víz
1 dkg élesztő

A tésztához:
30 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
5 dkg lenmag
(szezámmag, napraforgómag és tökmagkeverék)
1 teáskanál só
késhegynyi őrölt kömény
2 dl víz
1 adag kovász

A szóráshoz:
5 dkg lenmag (szezámmag, napraforgómag és tökmagkeverék)

Elkészítés:
A kovászhoz előző nap feloldjuk a langyos vízben az élesztőt, majd összekeverjük a liszttel. Csavaros tetejű befőttesüvegbe rakjuk, lezárjuk, majd langyos helyre téve állni hagyjuk. Másnap a kornspitz hozzávalóit és a kovászt jó alaposan kidagasztjuk, 1/2-1 órán keresztül letakarva, langyos helyen kelesztjük. Átgyúrjuk a tésztát. 5 részre osztjuk, ovális formára nyújtjuk a tésztadarabkákat. Rolád szerűen feltekerjük, kialakítjuk a kornspitz formáját . Sütőpapíros lemezre téve, újabb 30 percig pihentetjük. Sütés előtt éles késsel 2 helyen bemetsszük, vizel lekenjük, szezámmaggal megszórtam. A sütő aljába egy kis lábasba vizet teszünk (gőzös sütő). Végül 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.


Vankó Sándorné receptje

 

Találj társat az új évben! KLIKK és regisztrálj az új társkeresőre, a Storyrandira!
(x)

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft