Kakós, mézes krémes
  Csokis keksz

Lecsós túróstészta

2013. szeptember 2., hétfő 13:49

Szeretettel küldöm családunk egyik kedvenc tésztareceptjét. Igazából, szinte mindenki ismeri külön a lecsót is, meg a túrós tésztát is, de így együtt még nem próbálták - pedig nagyon finom.

Hozzávalók:
Lecsó:
füstölt szalonna
paprika (lehet cspőset is)
paradicsom
vöröshagyma (ne sajnáljuk, attól lesz jó sűrű a szaft)
fokhagyma

pirospaprika

Túróstészta:
hosszúmetélt (ha lehet házias)
túró
tejföl

kevés zsír (a tésztavízbe, majd a kiszedés után kell)

 

Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágom, felteszem. Addig sütöm, míg a zsír nagy része kisül belőle, és akkor ráteszem az apróra vágott vöröshagymát, kicsit később a fokhagymát (nem szükséges feltétlenül), dinsztelem. Közben felszeletelem a paprikát karikára, és ha a hagyma átlátszó, rádobom. A paradicsomot meleg víz alá teszem, így könnyen lehúzható a héja, majd kb. négybe vágva szintén rádobom. Megkeverem, és kb. 10-15 perc múlva kész. Se zsír, se víz! A tésztát kifőzöm, és mint írtam, ennek a vizébe teszek egy kis zsírt, sót. Majd egy tálba szedem, amiben szintén egy kis zsírral, sóval átkeverem, hogy ne ragadjon össze. (A nagymamátől tanultam) Külön tálalom, és mindenki ízlés szerint tesz a tésztájára túrót, tejfölt és lecsót! Nálunk majd minden héten egyszer ezt esszük , különösen nyáron.

 

Vajainé Majbó Judit receptje 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:40 Rejtjelek

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft