Kenyérlángos
  Karácsonyi beigli

Mascarponés csirkemell

2013. november 5., kedd 13:28

Hozzávalók:
2 db csirkemell
500 g durum száraztészta - kocka
250 g mascarpone
450 g tejföl
2 db tojás sárgája
1 kg csiperkegomba
250 g kockázott backonszalonna
2 db zöldpaprika
200 g reszelni való sajt
fűszerek: só, őrölt bors, delikát
kevés Graham liszt
kevés étolaj

 

Elkészítése:
A tésztát kifőzzük és lecsepegtetjük. A sózott, lisztbe forgatott csirkemelleket kevés olajon fehéredésig átsütjük (célszerű nagy edényben készíteni, hogy minden összetevő beleférjen!), majd csíkokra szeleteljük és félre tesszük. Az edényben maradt olajon elkészítjük a ragut: backonszalonna, kockára vágott paprika, felaprított gomba, ezeket a zsírjáig pároljuk (állandó kevergetés mellett lehet nagy lángon), ha ezzel elkészültünk, a lecsepegtetett tésztával összekeverhetjük. Kivajazott tepsibe öntjük, és a csíkokra szeletelt csirkehússal befedjük. Az öntettel (öntet: 2 db tojás sárgáját a tejföllel a mascarponéval és fűszerekkel kikeverjük) bevonjuk - mindenhová jusson - és a reszelt sajttal megszórva, forró sütőben arany barnára sütjük.

 

Stein Erika receptje

 

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft