2013. szeptember 25., szerda 14:19
Hozzávalók:
26 cm-es tortaformában 3 vékony pizzalapot sütünk (de nagyon jó a készen vett pizza lap)
Töltelékhez:
l kg tehéntúró
l0 dkg vaj
20 dkg tejszínes krémsajt
2 tojássárga
2 ek mustár
l vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
l ek. paradicsompüré
l kiskanál pirospaprika
l kaliforniai paprika
petrezselyem
Díszítéshez:
vágott lapocska mandula
gépsonka
tormakrém
Elkészítés:
A túrót áttörjük, bele a krémsajt, a tojások sárgája, mustár, jól kikeverjük. Az apróra vágott kétféle hagymát belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A túrókrémet most 3 részre vesszük. Az első rész a piros: paradicsompürével, apróra vágott kaliforniai paprikával, pirospaprikával pirosra színezzük. A második rész a zöld: petrezselyemmel, metélőhagymával zöldre színezzük (én tettem bele pici zöld ételfestéket). A harmadik rész fehéren marad.
Torta töltése: Az egyik megsült lapot tányérra fektetjük, megkenjük a piros krémmel. Leborítjuk a második lappal, megkenjük a zöld krémmel, beborítjuk a harmadik lappal. A torta tetejét és oldalát bekenjük a fehér krémmel.Oldalára kőrben pirított mandulát tapasztunk. A tetejére tormakrémmel töltött gépsonkát tettem, zselatinnal áthúztam, a maradék fehér krémből rózsákat nyomtam rá, és kaliforniai paprikából kivágott kis virágokkal díszítettem.
Nagyon ízlett mindenkinek, felvágva nagyon mutatós, a háromszínű túrókrémmel. Akár előző nap is készíthető, másnapra az ízek jól összeérnek.
Vankó Sándorné receptje
Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.