Meggyes joghurtos tejszínhabos kocka
  Fordítva sült csokis almatorta

Pillekönnyű diós szelet

2013. augusztus 22., csütörtök 16:09

Igazi ünnepi finomság.

Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
6 kanál víz
20 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
4 dkg dió

Elkészítés:
A tojássárgát a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és szép rózsaszínűre sütjük.

A krémhez 1 cs vaníliás pudingport megfőzünk 3 dcl vízben. Kihűtjük. 25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, és összekeverjük a pudinggal gépi habverővel szép simára. Utána hozzáadunk 15 dkg darált diót. Ezt már fakanállal keverjük hozzá. Adjunk hozzá egy jó kupica rumot vagy aromát. A piskótát hosszában kettévágjuk, megtöltjük a fele krémmel, rákerül a másik lap, azt is megkenjük krémmel, úgy hogy maradjon az oldalára is. A tetejét megszórjuk darált dióval.

 

Vankó Sándorné receptje

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft