Brokkolis-tejszínes csirkemell
  Csülkös káposzta

Somlói galuska torta

2013. november 10., vasárnap 16:24

Hozzávalók:
A piskótához:
7 db tojás
1,5 dl víz
22,5 dkg cukor
37,5 dkg liszt
1 kk sütőpor
1,5 dl víz
1 ek kakaópor
2 ek darált dió

A vanília krémhez:
1l tej
8 tojássárgája
4 ek cukor
4 cs vaníliás cukor
8 dkg liszt

A csokoládé öntethez:
5 ek kakaópor
2 ek cukor
kevés víz

Az összeállításhoz:
15 dkg durvára vágott dió
15 dkg mazsola (lehet rumba vagy vízbe áztatni)
1 dl rum

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat egy mérőkancsóba rakom, felöntöm 1,5 dl vízzel, hogy 6 dl legyen összesen. Egy tálba öntöm, hozzáteszem a cukrot, és habosra felverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd beleteszem a tojásba, és 1,5 dl vízzel lazítom. Nem muszáj bele az összes víz, a tésztától függ. A tésztát háromfelé mérem, lesz egy sima lap, a következőbe belekavarom az 1 ek kakaóport, a harmadikba a 2 ek darált diót. A tésztákat 26 cm-es, kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük (tűpróba). A vanília krémhez, a 8 dl tejet a vaníliás cukorral kis lángon melegíteni kezdjük, közben a cukorral összekevert lisztet simára és kicsit habosra keverjük a tojás sárgákkal. Hozzáöntjük a megmaradt 2 dl tejet, végül belekeverjük a melegedő tejbe. Kevergetve forrásig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A csokoládé öntethez a kakaóport és a cukrot egy edénybe öntjük, és hozzáadunk annyi vizet, hogy simára tudjuk keverni vele. Ezután lassú tűzön forrásig melegítjük, majd a tűzről levéve hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Összeállításhoz a tortaformába tesszük a sima piskótát, meglocsoljuk a rum harmadával, rákenjük a krém harmadát, rászórjuk a durvára vágott diót és a mazsola felét, ráöntjük a csokoládéöntet felét. Erre kerül rá a kakaós piskótalap. Ezt is meglocsoljuk a rummal, jön rá a krém, a darált dió, a mazsola, a csokoládé öntet. Erre kerül rá a diós piskótalap, ezt is meglocsoljuk rummal, a krémmel lekenjük. Ezután egy éjszakát hűtőszekrénybe tesszük. Ha valaki már nem nagyon szeretné díszitgetni, az tehet rá szintén diót, mazsolát, tejszínhabot és csokoládé öntetett.

 

Nádasiné Mihalik Ágnes receptje

 

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft