Gyümölcsrengetes sütemény
  Édes csigusz

Sós krokodil

2013. július 3., szerda 11:50

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finom liszt
1 tk cukor
1 tk só
1 élesztőkocka
1 dl majonéz
2,5 dl tej

 

Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg gomba
póréhagyma (kb. 10 cm hosszú darab)
4 tojás
só, bors 
1 tojás a kenéshez

 

Elkészítés:
Először a tölteléket készítettem el, hogy kihűljön, mire tölteni kell a krokodilt. Ehhez a zöldségeket megdinszteltem, 3 tojást keményre főztem. Amikor a zöldségek megdinsztelődtek, a kockákra vágott kemény tojásokat is beleforgattam a raguba, sóztam, borsoztam, majd egy nyers tojással összeállítottam a masszát. Ez azért fontos, hogy töltéskor jól lehessen vele dolgozni, azaz ne essen szét a masszánk.

A tésztát dagasztottam, majd 1 órát kelesztettem. A tésztát lisztezett sütőpapíron kb. 50x35 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A vastagsága kb. 1 cm lesz. Egy derelye vágó segítségével téglalap alakúra vágtam a tésztát. A nyesedéket félretettem (és nem gyúrogattam egyáltalán) a végtagok és a minták elkészítéséhez. Képzeletben, illetve vékonyka vonásokkal berajzoltam a bevágások helyét. Derelye vágóval bevagdostam a hajtások széleit. (A képen jól látszik a rajzolat.) Miután bevagdostam a hajtások helyét, a krokodil gyomrába töltöttem a már kihűlt tölteléket. Ezt követően elkezdtem behajtogatni a hajtoványokat. Minden ráhajtott tészta tetejét vékonyan megkentem felvert tojással. Ennek köszönhetően összetapadtak a hajtások. Miután felhajtogattam a krokodil testét, a fejét is megformáztam. Ehhez a fejrésznél maradt két fület egymásra hajtottam, majd a tenyeremmel kilapogattam. A szája helyét visszahajtottam. A maradék tésztából szemöldököt, és szemgolyókat formáztam. Ezek egyik felét, amelyikkel az arcra tapasztottam, szintén megkentem tojással, hogy jobban odatapadjanak. A feje oldalait, ahol a fogak helyezkednek el, egy nagyobb konyhai olló segítségével bevagdostam. Ezek lettek a fogai. Szintén a maradék tésztából kialakítottam a 4 lábát. Az egészet ismét lekentem tojással, a papírról lesöpörtem a lisztet, és letöröltem a tojást. Majd áthelyeztem a sütőpapíron csücsülő állatot egy nagy sütőlemezre, és előmelegített sütőben (170 fokon), 30 perc alatt készre sütöttem. Mivel az én sütőm elég erős, kb. 6 perc sülés után a tésztára tettem egy sütőpapírt, és így sütöttem a továbbiakban.

 

Fenyvesi-Harcz Gyöngyi receptje

 

  

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 


Story Női Extra
Tévéműsor
01:20 Portré
02:15 Delta
00:00 Gringo

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft