Mákos szelet
  Villámgyors sajtos stangli

SpongyaBob

2013. október 16., szerda 12:41

Hozzávalók:
7 tojás
14 dkg cukor
17,5 dkg liszt (ezt lesütöttem kétszer gáztepsiben)


A tojásokat külön a sárgáját, külön a fehérjét a cukorral felvertem, majd óvatosan hozzáadtam a lisztet. 180 fokon egyesével megsütöttem a piskóta lapokat. Mikor kihűlt, a szeleit levágtam, négyzet alakúra alakítottam, majd betöltöttem.


Oroszkrém:
Hozzávalók:
Sárga krém:
0,5 l tej
vaníliás puding + kis liszt
8 dkg kristály cukor
vaníliás cukor
3 db tojás sárgája

tejszín krém:
0,5 l felvert tejszín
5 dkg porcukor
5-8 gr oldott zselatin 
ízesítők
narancshéj reszelék
mazsola
0,3 dl rum
0,3 dl tojáslikör

A sárga krémet megfőzöm, ha kihűlt hozzáadom a felvert tejszínhabot, ízesítőket, végül az olvasztott zselatint, jól összekeverem, majd betöltöm a tortát. Hűtőbe rakva állni hagytam 30percig. Eközben a marcipánt beszíneztem. A sárgát kinyújtottam, majd bevontam vele a négyzet alakomat. A kezét, lábát orrát is megcsináltam a színezett marcipánnal. A szempilláját csokival húztam ki. A szemét fehér marcipánt kinyújtottam majd 2kört kiszúrtam, végül 2kis kéket raktam a közepére. A testére a kis részeket vízzel illesztettem oda. A testét kis körformával nyomkodtam be. A száját 1 picit megnyomva, a tortát egy kis mélyedést csináltam, ide kerültek a fehér marcipánból a fogai és a kis nyelve. Utoljára pedig az alját díszítettem ki! A marcipánt fehér kisodortamm és a tortára helyeztem, a nyakkendőjét is megcsináltam, közben a barna részét kinyújtottam, és a tortára helyeztem a fekete kisodort marcipán darabkákat szét vágtam, és a barna marcipán közepére helyeztem. A végeredménye ilyen lett, 1kg marcipánt használtam el.

 

Velkovicsné Annus Rita receptje

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
01:20 Portré
02:15 Delta
00:00 Gringo

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft