Sütőtökös szilvaleves
  Kávé- és fehér csoki krémmel töltött marcipántorta

Szárzeller-krémleves karamellizált almával

2013. augusztus 27., kedd 13:57

Hozzávalók:
1 cs szárzeller
1 közepes méretű burgonya
1 piros alma
1 dl tejszín
1 tojássárgája
5 dkg vaj
olívaolaj
3 dkg kristálycukor

fehérbors

Levesbetét:
almaszeletek
cukor
vaj

Elkészítés:
A zöldségeket és az almát megmossuk, és feldaraboljuk. Olívaolaj és vaj keverékén kevés kristálycukrot karamellizálunk, és hozzáadva a zöldségeket kicsit átpirítjuk, vigyázva, hogy ne kapjon színt. Sózzuk, borsozzuk és vízzel felöntve puhára pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sima állagú krémlevest szeretnénk elérni, akkor ennél a fázisnál szitán szűrjük át. Visszatéve a tűzre összeforraljuk, és elzárjuk alatta lángot. Legírozzuk: a tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, és a leves kb. felét vékony sugárba a legírhez adjuk, majd miután alaposan elkevertük, az egészet visszaöntjük a leveshez. Forralni ekkor már nem szabad! Vajdarabkákat morzsolunk a tetejére, hogy ne bőrösödjön meg a levesünk teteje. Az almából vékony szeleteket vágunk, és vajon - kis cukor hozzáadásával - megsütjük. Ezzel tálaljuk a levest.

Elkészítési idő: 45 perc, Mennyiség: 4 főre, Költség: 1000 Ft

 

Bakáné Gombos Zsuzsanna receptje

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 


Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft