Túrós batyu
  Meggyes joghurtos tejszínhabos kocka

Takarítási praktikák

2013. augusztus 21., szerda 18:00

Íme néhány kellék, amire garantáltan nem tisztítószerként gondolunk, mégis hatékonyan felvehetjük a harcot a háztartásban felgyűlő kosszal, baktériumokkal.

WC-tisztítás kólával
Felejtsük el a drága vegyszereket, a szénsavval dúsított kóla is alkalmas a toalett-csésze tisztítására. Feloldja a vízkövet, szagtalanít, és ráadásul még a baktériumokat is megöli. A leégett edény is könnyen tisztítható, ha kólát öntünk bele, és felforraljuk. Ezzel a módszerrel a vízkövet feloldhatjuk pl. a vízforralónkban, teáskannánkban. Mivel a kóla hatékony zsíroldó, ezért bátran öntsük az eldugult mosogató lefolyójába, vagy a zsírosan szennyeződött, ruhát, munkaruhát áztassuk be, így könnyen tudjuk majd kimosni a foltot. Viszont rozsda ellen is kitűnő. Nyugodtan öntsünk a rozsdás csavarra kólát, garantáltan ki tudjuk csavarni, minden rozsdás felületen használhatjuk.

Citrommal a vízkő ellen
Természetes mód, főként a fürdőszobában előforduló vízkő ellen vethető be. Előnye pedig, hogy természetes tisztítószer. Talán még hatékonyabb, ha ecet segítségével állunk neki a konyhai, fürdőszobai felületek sikálásának, hiszen ez is sokkal környezetbarátabb megoldás, mint az erős kemikáliákat tartalmazó szerek.

Dörzsölés sóval
A só is nagyszerűen alkalmazható, elsősorban mosogatáskor, hiszen jól lehet vele súrolni az edényeket. Ezt úgy kell, hogy a lábosba vizet öntünk, majd beleteszünk egy marék sót, felforraljuk, majd egy fél napot állni hagyjuk. Ezután szépen eltávolítható a beleszáradt ételmaradék, zsiradék.

Fehérebb ruhák a citromtól
Az izzadságfoltos, kellemetlen szagú ruhák piszkos részét só és citromlé keverékével dörzsöljük be, így nem csak a szagok, de a foltok is eltűnnek. Ugyanezt tegyük, ha a dezodor hagy foltot ruháinkon. Fehérítőként pedig szeleteljünk néhány citromot, tegyük egy lavórba, öntsük fel meleg vízzel, majd tegyük bele a ruhákat és hagyjuk állni.

Aszpirin az izzadságfoltok ellen
Nem is gondolnánk, hogy a minden háztartásban, a fiókban lapuló aszpirin milyen remek fehérítő. Néhány szem aszpirint dobjunk a mosógép dobjába, vagy fel is oldhatjuk a gyógyszert egy pohár vízbe, és úgy öntsük bele a mosógépbe. Az eredmény nem marad el, a mosás után eltűnnek az izzadság sárga foltjai. Foltot így is kezelhetünk aszpirinnel:törjük össze a tablettát, keverjük vízzel masszává, kenjük a foltra, hagyjuk állni, aztán mossuk ki. Az aszpirin jó a vázába, a vágott virágaink vizébe, sőt rovarcsípésre is. Nedvesítsük be a tablettát, dörzsöljük be vele a csípés helyét, szúnyog-, méhcsípésre is jó!

 

Ágnes Ambrus trükkjei

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 


Story Női Extra
Tévéműsor
01:20 Portré
02:15 Delta
00:00 Gringo

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft