Dobostorta
  Így lesz tiszta a mikrosütő

Tippek a könnyű mindennapokhoz

2013. május 31., péntek 14:05

Néhány tipp, hogy könnyebbek legyenek a mindennapok!

Trükk a fagyasztóból : A textíliába ragadt rágógumi igazi rémálom mindenki számára, pedig egy egyszerű trükkel könnyen eltávolítható . A titok, hogy egyszerűen meg kell fagyasztani. Ha egy kisebb ruhadarabra került, tegyük azt a fagyasztóba. Ha bútorkárpitba sikerült beledolgozni, készítsünk jégkockát, és helyezzük a ragacsra. Így sokkal könnyebb eltávolítani.

Odaégett az ebéd? Tegyen a fazékba 4 csésze vizet és 1 ek szódabikarbónát, majd forralja fel. Utána már könnyedén kitörölheti a szennyeződést.

Ha tele a kamrája maradék, fél csomag sütőporokkal, keverje el a tasakok tartalmát egy kevés vízzel, és fényesítse ki a masszával a régi üvegpoharakat.

Új edényt vett? Forraljon fel benne némi ecetet, ez meggátolja, hogy később odaégjen az ebéd.

Rúzsgyógyászat: Kettétört a kedvenc rúzsa? Ne essen kétségbe, "egyszerűen " megjavíthatja"! Tartsa (gyufa) láng fölé a törés felőli végeket, majd amikor kissé megpuhultak, egyszerűen ragassza őket össze.

Csak lassan fogynak az üvegekből a körömlakkok? Tovább maradnak kenhetőek, ha a hűtőben tárolja őket.

Elvesztették régi fényüket a rozsdamentes edényei? Dörzsölje át őket liszttel, és újra csillogóvá válnak.

Sokszor leesnek a ruhái a vállfáról? Tegyen a végükre ragtapaszt, ez megtartja a ruhákat.

Ha csokrot kap ajándékba, szedje le róla azokat a leveleket, amelyek beleérnek a vízbe. Így a virágok is hosszabb ideig megőrzik frissességüket.

A régóta nem használt termosz kellemetlen szagot áraszt. Mossa át szódabikarbónás vízzel, majd öblítse el, és többé ne tárolja bedugaszolva.

 

Dubán Alíz trükkjei

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.


Story Női Extra
Tévéműsor
01:20 Portré
02:15 Delta
00:00 Gringo

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft