Így lesz tiszta a mikrosütő
  Gőzön főtt fánk

Töltött karaj

2013. május 31., péntek 14:18

Hozzávalók:
6 szelet karaj

A töltelékhez:
pici vöröshagyma
2 db csirke máj
1cs petrezselyem
4 db áztatott zsömle
4 tojas
Ízles szerint só, bors, paprika

Töltelék elkészítése:
Olajon megdinsztelek egy kisfej vörös hagymát, átsütöm rajta az apróra vágott csirke máját, egy csomag zöld petrezselymet apróra vágva beleteszem. A zsömlét be áztatom, kicsavarom, és ezt is hozzá kavarom ezután 4 db tojást beleütök, izles szerint sóval, borsal, paprikával ízesítem.

 

Hús elkeszítése: A húst úgy szeletelem, hogy zsebet készítek neki. Magyaros fűszerkeverékkel jól bedörzsölöm, és a zsebekbe belerakom a tölteleket, és hústűvel összetűzöm. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom, kevés forró zsírral vagy olajjal meglocsolom, és beteszem sülni. Kb. fél óra mulva, mikor félig átsültek a húsok, elkeszitem a krumplipürét, és nyomózsákkal ráhalmozom a húsok tetejére. Ezután reszelt trapista sajttal megszórom, és ropogósra megsütöm. Gomba mártással vagy büszkeszósszal tálalom. Két fej vöröshagymát karikára felszeletelek, lisztben jól megforgatom, forró olajba kisütöm ropogósra, és az elkészült húsokra rászórom.

 

Dezsán Gyuláné receptje

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.


Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft