Diós körtekrém leves
  Snickers házilag

Vörösborban sült libacomb aszalt szilvával és petrezselymes burgonyával

2014. február 24., hétfő 12:50

Hozzávalók:
2 db libacomb
1 csomag aszalt szilva
1 fej vöröshagyma
3 dl vörösbor
1 tk só
0,5 kg burgonya
0,5 csokor petrezselyem aprítva
4 gerezd fokhagyma 


Elkészítés:
Az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba nagyjából fél órára. Közben a libacombokat alaposan megtisztítjuk, csak sóval dörzsöljük be, beirdaljuk a bőrét, hogy ropogósabbra süljön, majd egy cserépedénybe helyezzük őket, a bőrös felületükkel lefelé. Fél óra elteltével, a bort a szilvákkal együtt ráöntjük a libacombokra, egy fej lilahagymát feldarabolva és 4 gerezd fokhagymát a sütő tálba dobálunk, lefedjük alufóliával, és nagyjából 1,5 órán keresztül alufóliával lefedve sütjük, kb 170 fokon. Majd 1,5 óra múlva levesszük róla az alufóliát, megforgatjuk a combokat, és pirulásig (nagyjából még fél óra) sütjük. Ez idő alatt a bor elpárolog, a combok "beisszák" a bor ízét, illatát, s igazán ízletes finom húst vehetünk ki a sütőből. Petrezselymes burgonyával tálaljuk. 


Virág Kata receptje

Találd meg a társad! Klikkelj és regisztrálj most!
(x)

 

Oszd meg velünk Te is trükköd, tipped, praktikád, recepted IDE KATTINTVA! A legjobbakat, legötletesebbeket nettó 5000 forintos jutalommal díjazzuk és közöljük a Story magazin hasábjain. További kérdéseidet és leveledet a storyextra@sanomamedia.hu email-címen, valamint a Story Magazin Női Extra Budapest, Pf. 18., 1554 postacímen várjuk. Beküldés előtt olvasd el és fogadd el a pályázati felhívásban leírtakat.

 

Címkék: recept 

Story Női Extra
Tévéműsor
00:00 Himnusz
01:00 Őrzők

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft