Őszintén vall problémájáról a sztár
  Túl sokat mesélt a sztár

Kiderült, kik híznak a legjobban

2011. szeptember 1., csütörtök 12:00

Azok a nők, akik szinte csak a gallérjuk mögé dobják az ételt, hajlamosabbak arra, hogy nehezebbek legyenek, mint csipegető társaik, derítette ki egy új kutatás.

Az Új Zéland-i tanulmány nem állítja azt, hogy feltétlenül hizlal a gyors evés, de a tudósok úgy vélik, hatással lehet arra, hogy mennyi ételt fogyaszt valaki. "Lehetséges, hogy a gyors evéssel bőségesen viszünk be kalóriát anélkül, hogy teltség érzetet okozna" - mondta Kathleen Melanson professzor, aki maga is részt vesz a kutatásban.

Találd meg a társad! Klikkelj és regisztrálj most!
(x)

1600, 40 és 50 év közötti nőnek küldték el a kérdőívet, amelyben arra kérték őket, hogy egy skálán jelöljék be, szerintük milyen gyorsan esznek, valamint kíváncsiak voltak a magasságukra, súlyukra és különböző életmódbeli és egészségügyi tényezőkre. A válaszolók fele középgyorsnak írta le étkezési szokásait, 32 százalék viszont inkább gyorsan vagy nagyon gyorsan táplálkozott. Mindössze 15 százalék állította, hogy lassú evő. Épp azoknak, akik a skála "lassabbik" végén helyezkedtek el, volt a legalacsonyabb a testtömeg indexe (BMI)! Minden egyes fokozattal, amellyel emelkedett a táplálkozás sebessége, a BMI is megnőtt 2,8 százalékkal (ez egy átlagos nő esetében közel 3 kiló pluszt jelent).

Caroline Horwath, a tanulmány vezető szerzője azt nyilatkozta, hogy ezeket az eredményeket várta, miután egy korábbi hasonló vizsgálat Japánban szintén ilyen eredményeket hozott. Abban bíznak, ha kapcsolat az evés gyorsasága és a magas BMI érték között bebizonyosodik, ezzel megtalálják a kulcsot az ideális testsúly eléréséhez.

Érdekes a felfedezés, ugyanakkor közkeletű az a nézet, hogy az ételt érdemes legalább harmincszor megrágni - ezek szerint nem csupán az előemésztés kedvéért, hanem mert azzal is lassul a falatozás.


Még több hír és érdekesség a StoryOnline-on
Őszintén vall problémájáról a sztár
Megint Pippa Middleton győz?
Címkék: diéta kövér 

Story Női Extra
Cikkek róla
Tévéműsor

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft