Hirdetés
  Amy öngyilkos lett?
  Megmutatta hatalmas terhes pocakját a bombázó

Elhunyt az első Bond-lány

2011. július 25., hétfő 11:00

Nyolcvanhét esztendős korában, hosszú küzdelmet követően alul maradt a rákkal szemben James Bond és Tarzan egykori partnernője.

Hirdetés

Ha valaki az első Bond-lány kilétére kíváncsi, akkor általában Ursula Andress nevét kapja válaszul. Méghozzá hibásan, hiszen csaknem egy évtizeddel korábban, Linda Christian már a világ leghíresebb titkos ügynökének oldalán feszített a Casino Royale tévés feldolgozásában. Ám mivel ez a mű érthető okokból nem került be a köztudatba, Lindát máshonnan jegyezte meg magának a világ. Legismertebb szerepe Mara volt, a Tarzan és a sellőkben, ami egyben Johnny Weissmuller búcsúja is volt az őt legendává tevő karaktertől. De ezenkívül láthattuk még az Anyámasszony katonája, A zöld delfin utca, és A Revü hajó című filmben. Utolsó jelentősebb feltűnése a vásznon Liz Taylor és Richard Burton oldalán volt A fontos személyekben. 

Találd meg a társad! Klikkelj és regisztrálj most!
(x)Ha viszont valaki a filmográfiája alapján nem ismerte volna Lindát, akkor a magánélete kapcsán biztos találkozott a nevével. Tizenévesként szerelmes volt Errol Flynn-be, aki meggyőzte róla, hogy a világnak nincs szüksége egy újabb orvosra, és inkább legyen színésznő Christian. Ami jó tanács volt, viszont a szépfiúk innentől kezdve bármiről meggyőzték. Előbb Tyrone Power felesége lett, akivel ugyan remekül megvoltak, de a színész gyakorlatilag tönkretette Linda karrierjét, mert rengeteg szerepet nem engedett elvállalni. Második férjével, Edmund Purdommal pontosan ugyanez volt a helyzet. Ő Hollywood elhagyására biztatta, és az olasz filmipar felé terelgette. Amin, mint tudjuk, nem cél volt a negyvenes-ötvenes években a díváknak, hanem ugródeszka. Így szép lassan ki is múlt a szebb sorsra érdemes Linda karrierje. Sokáig nem is lehetett róla hallani, pár éve vastagbélrákja miatt tűnt fel újra a neve a sajtóban. A szörnyű betegség pedig pénteken, nyolcvanhét esztendős korában végzett is vele.


Még több hír és érdekesség a StoryOnline-on
Kate hercegnő még annál is vékonyabb
Itt az új játék, a ZooMumba!

Story Női Extra
Tévéműsor
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft