Hirdetés
  Videóra vették a terrorizáló szellemet
  Feneket villantott a szexi sportoló

Elhunyt az irodalmi legenda

2011. március 29., kedd 07:30

Alig két esztendő alatt elvitte a tüdőrák a kortárs irodalom egyik legnagyobb fantasy íróját, akinek művei a Harry Potter-szériát is ihlették.

Hirdetés

Szombaton elragadta a gyilkos kór az egyik utolsó nagy fantasy írót. Diana Wynne Jones nemcsak az angol irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja volt, hanem a világ minden táján milliók imádták műveit. Bár a neki kijáró megfelelő elismerést csak ritkán kapta meg, mert nem volt olyan jó a marketingje, mint későbbi nagy követőjének. Pedig az írásai - melyek közül a legismertebb talán a Chrestomanci-széria első kötete, a Varázslatos élet, illetve a Palota-trilógia - milliónyi gyerek kedvenc olvasmányai között szerepelnek. A vándorló palota című alkotásából pedig Oscar-jelölt animét készített pár éve Hayao Miyazaki.

Találd meg a társad! Klikkelj és regisztrálj most!
(x)


Jones a fantasy irodalom megkerülhetetlen része, hiszen a szakmát a Narnia krónikái, illetve A Gyűrűk Ura szerzőitől, azaz C. S. Lewistól és J. R. R. Tolkien tanulta Oxfordban. A legjobb barátai és egyben tisztelői között pedig ott van Robin McKinley és Neil Gaiman, akik szintén ünnepelt szerzők. Diana egyik legfanatikusabb rajongója azonban mindenképp J. K. Rowling, aki ezt igyekszik minden formában tagadni. Ugyanis az általa kitalált Harry Potter univerzum igencsak hasonlít Jones korábbi műveire, amiket valószínűleg még gyerekként olvashatott Rowling. Sokak szerint ezért is érdemtelen az írónő sikere, hiszen csak összelopkodta az egész varázslótanoncos történetet, és a megfelelő médiafelhajtással eladta, míg az olyan zsenik, mint Jones, soha nem lettek hasonló magaslatokba emelve miatta.


Story Női Extra
Tévéműsor
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft