Hirdetés
  Smink nélkül se csúnya Dr. Szöszi
  Újabb meztelen képek a Disney sztárról

Elhunyt a pszichadelikus ikon

2011. március 16., szerda 16:30

Egy autóbalesetben életét vesztette a The Grateful Dead hangmérnöke, aki jó füle mellett az LSD továbbfejlesztéséről volt híres, amiért a hatvanas évek rockerei istenítették.

Hirdetés

A hatvanas évek hippi-korszakának legnagyobb alakjaiként Jim Morrisont és Jimi Hendrixet szokták emlegetni. Viszont ha eme két zseni még élne, akkor ők Owsley Stanley-t neveznék meg az időszak legfontosabb személyiségeként. A Medve becenévre hallgató hangmérnök ugyanis nemcsak a The Greatful Dead tiszteletbeli tagja volt, de az egész rockszféra drogellátója. Pontosabban csak LSD-vel tömte a kor zenészeit, de azt elég szorgalmasan. Sőt, kitalált egy, az átlagosnál ötször erősebb típust, ami olyan hallucinációkat okoz, amire semmi más nem lenne képes. Vagyis ezzel Stanley megteremtette a pszichadelikus rockot - ha közvetetten is. Ő maga is azt nyilatkozta még pár éve, hogy semmilyen bűntényt nem követett el, sőt, inkább ki kéne tüntetni. Ugyanis rajta keresztül a világ olyan zenei klasszikusokkal gazdagodott, amik az LSD-je nélkül nem jöhettek volna létre. Vagyis ő közmunkát végzett dílerként. A rendőrség persze más véleményen volt, és amikor a neves vásárlói közül egyre többen távoztak idő előtt az élők közül, letartóztatták, aminek egy hároméves börtönbüntetés lett a vége.

Később még visszatért a Greatful Deadhez, de már korántsem számított akkora ikonnak, mint korábban, hiszen az ellenkultúra ideje leáldozott. Ezek után főleg egészségügyi gondjaival került szóba a neve. Pár éve a teste majdnem ráment őrült diétájára, amelyben nem szerepel a zöldség és a gyümölcs, így gyakorlatilag szinte csak húst, tojást és sajtot evett. Majd torokrákja miatt kezelték, aztán pár hónap múlva kiderült, hogy HPV-je van. Bár e két utolsó kórt csak azért tudta túlélni, mert a beteges étrendjével lelassította a terjedésüket, miután megvonta tőlük a cukrot. Szombati autóbalesetekor azonban már senki és semmi nem segíthetett rajta. Owsley megcsúszott az autópályán, ahonnan először egy töltésen ugratott át, majd fáknak csapódott.


Még több hír és érdekesség a StoryOnline-on
Kiderült, mit művelnek a nők a Facebookon
Itt az új játék, a ZooMumba!

Story Női Extra
Tévéműsor
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft