Hirdetés
  Szerelemgyereke született a Terminátornak
  Gyereket vár a legrosszabb énekes

Elhunyt a tévés legenda

2011. május 18., szerda 03:45

Kilencvenéves korában, tüdőelégtelenségben életét vesztette minden idők legnagyobb riportere, aki többek közt a McCarthy szenátor féle boszorkányüldözést is megbuktatta.

Hirdetés

Joseph Wershba volt maga a riporter, a tökéletes híradós, ami az ő esetében nem csak üres frázis, hanem a valóság. Nemcsak tehetséges volt, hanem elhivatott is, és az erkölcsösségét sem lehetett soha megkérdőjelezni. Több tucatnyi máig tananyagnak számító riportot készített, de a karrierje legfontosabb bejegyzése az Edward R. Murrow-val és Fred W. Friendly-vel karöltve létrehozott See It Now. A naponta jelentkező híradás buktatta meg ugyanis McCarthy szenátort, miután bebizonyították, hogy a kommunista vadászata csak a saját beteges agyszüleménye. Bár az ötvenes évek amerikai boszorkányüldözésének lezárását a közvélemény inkább két társának titulálja, a szakma mindig is Joe érdemeit tekintette a legfontosabbnak az ügyben. Ugyanis minden információnak ő ment utána, és az ő helyszíni riportjai alkották a műsor vázát.

A See It Now mellett az eredeti 60 perc elindításában szintén részt vett, amiért két Emmy-díjat is kapott. A JFK lelövésével gyanúsított Lee Harvey Oswaldról készített portréjáért pedig Pulitzerre jelölték.

A munkája mellett, a magánéletével is kitűnt a tömegből. Feleségével, Shirley-vel évekig titkolták házasságukat, mert azzal vétettek a CBS csatorna legfontosabb belsőszabálya ellen, miszerint kollégák között nem lehet romantikus viszony. Amikor titkuk kitudódott, Wershba önként adott volna fel mindent, amit elért, csakhogy megmaradjon neje állása. Azonban a vezetőség megkegyelmezett nekik.

Joseph és a See It Now ténykedésének George Clooney állított emléket a Good Night, And Good Luck. című Oscar-díjas filmjében, amiben Robert Downey Jr. alakította őt.


Még több hír és érdekesség a StoryOnline-on
Itt az új játék, a ZooMumba!
Új őrület: Farmerama

Story Női Extra
Tévéműsor
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft