Hirdetés
  Szentté avatták II. János Pált
  Betegeket gyógyít Szulejmán

Közeleg a nemzetközi Star Wars nap

2014. április 29., kedd 12:00

Május 4-én különleges nap köszönt világszerte a Star Wars rajongókra, ugyanis elérkezik a várva várt ?May the 4th Be With You? nemzetközi Star Wars Nap.

Hirdetés
Miért pont május 4-én tartják a Star Wars Napot?
Mondd hangosan, hogy "May the 4th Be With You" és hallhatod a szójátékot, amely világszerte a rajongók csatakiáltásává vált, mellyel kifejezik hódolatukat a Star Wars saga iránt. Ez az a nap, amikor bátran lehet kiáltani, hogy "Az Erő legyen veled", és ünnepelni a történetet, amely összeköti a galaxisunkat.

Az egyik legkorábbi ismert feljegyzés szerint "May the 4th" kifejezést először 1979-ben használták a popkultúrában. Az említett bejegyzés Alan Arnold írótól származik, melyet épp a Birodalom Visszavág készítéséről szóló könyvében publikált:

Május 4., péntek
Margaret Thatcher megnyerte a választásokat és ő lett Nagy-Britannia első női miniszterelnöke. A pártja, hogy megünnepeljék a győzelmét, egy fél oldalas hirdetési felületet vásárolt a London Evening News-ban a következő szöveggel: "May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations." (Május negyedike legyen veled, Maggie. Gratulálunk.). Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy milyen mértékben befolyásol mindannyiunkat a Star Wars.

Találd meg a társad! Klikkelj és regisztrálj most!
(x)


Miután az internet lehetővé tette, hogy a Star Wars rajongók világszerte kapcsolatba lépjenek egymással, május 4-e hamarosan egy alulról szervezkedő hagyománnyá vált, melyet a rajongók minden évben online és offline felületeken is meghirdetnek, mint ?Star Wars? napot. Bár a május 4-e ötlete nem a Lucasfilm részéről származik, a vállalat, amely megalkotta a Star Wars-ot, felkarolta a speciális kezdeményezést. A Star Wars hivatalos blogja és social media csatornája, Twitteren ((@starwars #StarWarsDay) és Facebookon (facebook.com/starwars) is igyekszik beharangozni a napot és támogatni a különböző rajongói aktivitásokat. Egyre több és több hivatalos partner kínál aznap akciókat, ajándékokat, exkluzív kiadásokat, szervez partikat vagy egyéb aktivitásokat, hogy különlegessé tegyék a napot.

Május igen zsúfolt a Star Wars rajongók számára: május 4-e csupán a kezdete az ünnepi szezonnak, ugyanis a Star Wars saga mind a hat élőszereplős filmje májusban került bemutatásra (kezdve egészen az eredeti Star Wars-tól, 1977. május 25.) és a Star Wars: VII. epizódjának érdemi forgatása is idén májusban kezdődik. Szintén ebben a hónapban van George Lucas születésnapja (1944. május 14.) és májusban startolnak a Star Wars hétvégék a Walt Disney Resortban (idén a szórakozás május 16-án indul).

Olvastad? Meghalt a Star Wars sztárja

Címkék: star wars film 

Story Női Extra
Tévéműsor
01:20 Portré
02:15 Delta
00:00 Gringo
Hirdetés
Hirdetés

Sikertelen kapcsolódás
 
  • polc.hu
  • Online ár:
  • Ft
  • Eredeti ár: Ft
  • % megtakarítás
További könyvajánlatok:
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft
  • Online ár: Ft